Στη συνεδρίαση τέθηκαν θέματα εξαιρετικής σημασίας για την τουριστική κίνηση του νησιού, η πορεία της οποίας είναι σε σταθερά ανερχόμενη θετική κατεύθυνση και ο πλήρης απολογισμός θα γίνει με την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου
Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου
Τουρισμός
17/09/2016 | 11:13

Με τη συμμετοχή Μελών και Φίλων της Επιτροπής Τουρισμού, συνεδρίασε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς , υπό την Προεδρία του Α/Δημάρχου Τουρισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου.

Στη Συνεδρίαση τέθηκαν θέματα εξαιρετικής σημασίας για την Τουριστική κίνηση του Νησιού, η πορεία της οποίας είναι σε σταθερά ανερχόμενη θετική κατεύθυνση και ο πλήρης απολογισμός θα γίνει με την ολοκλήρωση της Τουριστικής περιόδου.

Ο κ.Μεταξάτος ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία στην οργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου της “Silva Method” που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο Νησί μας.

Η κ.Kullack αναφέρθηκε στην επιθυμία του Δήμου Κολονίας (Γερμανία) για τη διεύρυνση της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας «ανταλλαγής Νέων» και τη νέα χρονιά, όπως επίσης και για την πρόσκληση στο Δήμο Κεφαλονιάς για συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεολαίας στο Oberhausen (Γερμανία).

Η κ.Μεσσάρη ενημέρωσε για τις επιτυχείς δράσεις του Ιταλικού Συλλόγου “Cefalonia for ever”, που ξεπέρασε τα 9.000 ενεργά Μέλη και αναφέρθηκε στις πλούσιες δράσεις εθελοντισμού που αναπτύχθηκαν από τους Ιταλούς στο Νησί.

Ο κ.Πρέντζας επεσήμανε τη σπουδαιότητα της διατήρησης, αν όχι αύξησης, των «Γαλάζιων Σημαιών» στις παραλίες του Νησιού και σημείωσε τις πρακτικές υποχρεώσεις που πρέπει να υπάρχουν και να τηρούνται για το σημαντικό αυτό διεθνή θεσμό πιστοποίησης.

Η κ.Ποταμιάνου σημείωσε τις εξαιρετικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στο Νησί και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Τουριστών στη ζήτησή τους.

Τέλος ο κ.Κεκάτος, αφού ενημέρωσε για :

  • τις δράσεις προβολής του Νησιού στην Braila και τις Εκδηλώσεις για την Κεφαλονιά, που θα γίνουν το Μάιο του 2017 στην Ρουμανία
  • τη συμμετοχή του Δήμου στο 1ο Διεθνές Ραντεβού Εναλλακτικού Τουρισμού στη Ναύπακτο (14-17/10)
  • την πρόσκληση για συμμετοχή στις Εκδηλώσεις Πολιτισμού στο Shumen (Βουλγαρία), 30/9 – 2/10
  • το Συνέδριο για το Θαλάσσιο Τουρισμό, που θα γίνει στο Νησί στις 26 Σεπτεμβρίου
  • τη συμμετοχή στη Seatrade- Europe, στην Tenerife για τον Τουρισμό Κρουαζιεροπλοίων (21 – 23/9)

σύστησε στους παρευρισκομένους την 78χρονη Αθλήτρια του windsurfing κ.Αναστασία Γερολυμάτου, που θα προταθεί από την Επιτροπή Τουρισμού στο Βιβλίο Guiness, ως η γηραιότερη windsurfer στο κόσμο, προβάλλοντας την Κεφαλονιά παγκοσμίως ως τόπο ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων χωρίς όριο ηλικίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer