Ενημέρωσε σχετικά με τα έργα που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια αλλά και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα
Συνέντευξη Θόδωρου για υδατοδρόμια, απορρίμματα και χωρική επένδυση Παλικής
Πολιτική
22/12/2016 | 19:44

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος για να ενημερώσει σχετικά με τα έργα που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια αλλά και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, αμέσως μετά τις τοποθετήσεις τους οι τρεις άντρες απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η συνέντευξη κινήθηκε γύρω από τα Υδατοδρόμια, την Διαχείριση των Απορριμμάτων, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Παλλικής, και την επίσκεψη στην Ομογένεια με τα ταξίδια του Περιφερειάρχη σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ερωτήσεις έγιναν και για την πορεία του έργου του Χάρακα.

Η ολοκληρωμένη χωρική επένδυση για την Παλική περιλαμβάνει τρεις άξονες ανάπτυξης, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με την δημιουργία διεθνούς σεισμολογικού παρατηρητηρίου, την ενίσχυση της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και την αναβάθμιση των δομών και των υποδομών. Όλα αυτά θα γίνουν με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017, η οποία όπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος είναι απεριόριστη το μόνο που χρειάζεται είναι να κατατεθούν προτάσεις και μελέτες. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην Περιφέρεια Αττικής η οποία χρωστάει ακόμα 5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2014.

Για τα Υδατοδρόμια ανέφερε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα με το όλο θέμα να κολλάει στην γραφειοκρατία καθώς επί ένα χρόνο όπως υπογράμμισε περιμένουν απάντηση από τα Λιμενικά Ταμεία στην πρόταση που έχουν υποβάλλει. Ο κ. Γαλιατσάτος ξεκαθάρισε ότι διασφαλίστηκε ο δημόσιος χαρακτήρας με το κράτος να καρπώνεται τα οφέλη από μία τέτοια επένδυση και όχι κάποια ιδιωτική εταιρεία. Έχουν έρθει σε επαφή με την Ιταλία ενώ βρίσκονται σε συνεννόηση με Αλβανία και Κροατία που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα Ιόνια Νησιά.

Ένα σημαντικό ζήτημα στο οποία αναφέρθηκε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ήταν και η ψήφιση του Περιφερειακού Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τον προηγούμενο σχεδιασμό να μην έχει υλοποιηθεί στην πράξη, ενώ στόχος της Περιφέρειας είναι να θάβονται στις ΧΥΤΥ ποσοστό κάτω του 26% των στερεών αποβλήτων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 6,500.000 ευρώ τα οποία θα δοθούν στους Δήμους για την δημιουργία «πράσινων σημείων». Μέχρι στιγμής όμως ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν έχει καταθέσει κάποια πρόταση με τα περιθώρια να στενεύουν.

Ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε για την βαρύτητα που δίνεται σε κοινωνικές δομές, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα Κέντρα Κοινότητας  για τα οποία θα προκηρυχθούν 17 θέσεις εργασίας με διάρκεια τρία χρόνια. Ακόμα θα δοθούν 14 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και για την αντιπλημμυρική προτασία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η συνεντευξη έκλεισε με τις επαφές που είχε με τους ομογενείς σε Καναδά και ΗΠΑ όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά είχε και την ευκαιρία να συναντηθεί με επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τα τοπικά προϊόντα.

Πηγή: portoni.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer