Τι είπε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας…
Κοινωνία
25/10/2015 | 23:00

Στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 22/10/2015, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στα Ιόνια νησιά, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Μαρία Γονίδη. Από πλευράς υπουργείου παρόντες ήταν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Υφυπουργός Παύλος Πολάκης και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα απόλυτης κατανόησης και διάθεσης συνεργασίας και είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

  1. Οριστικοποιήθηκε ο άμεσος διορισμός δύο επικουρικών παιδιάτρων και ενός νεφρολόγου για την ομαλοποίηση της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής και της ΜΤΝ στο νοσοκομείο Κέρκυρας.
  2. Ανακοινώθηκε επίσημα η επιπλέον επιχορήγηση των νοσοκομείων για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πιεστικά λειτουργικά τους έξοδα και συγχρόνως η ενίσχυση με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, η κατανομή των οποίων γίνεται από τις αντίστοιχες ΥΠΕ.
  3. Ανακοινώθηκε η παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία που ήδη υπηρετούν και των οποίων η θητεία λήγει στο τέλος του 2015, καθώς και η νομοθετική ρύθμιση της παραμονής των ειδικευμένων γενικών ιατρών στα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση των νοσοκομείων και ΚΥ.
  4. Υπήρξε δέσμευση του Υπουργού για κεντρική και συνολική διευθέτηση της λειτουργίας των ΤΕΠ. Αναγνωρίστηκε το πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη των ειδικευόμενων, για το οποίο αναζητείται λύση, ενώ συγχρόνως ολοκληρώνεται η διαδικασία κρίσεων και διορισμού ιατρών ΕΣΥ, η οποία εκκρεμούσε τα τελευταία χρόνια.
  5. Μας ανακοινώθηκε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η στήριξη των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος, η ενίσχυση των δομών του Ψυχιατρείου της Κέρκυρας και η λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλα τα νησιά.
  1. Δεσμεύθηκε η ηγεσία του υπουργείου για την έκδοση οδηγίας σχετικά με τον τρόπο καταβολής από την ΠΙΝ στους δικαιούχους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς του ειδικού βοηθήματος που έχει αποφασίσει το ΠΣ.

7.Δόθηκε εντολή στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου Ζακύνθου στην ΠΙΝ για την κάλυψη στεγαστικών και άλλων τοπικών αναγκών.

8.Αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου τους τρόπους για την απελευθέρωση και χρήση για τις ανάγκες του νοσοκομείου Αργοστολίου του υπολοίπου της δωρεάς Βεργωτή.

  1. Τέλος το υπουργείο θα ενσωματώσει στον προβληματισμό του για την ανασύσταση της δομής της δημόσιας υγείας το αίτημα της ΠΙΝ για επανίδρυση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Από την πλευρά μας, έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας  σε όλα τα Ιόνια Νησιά:

► Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θεωρώντας ότι είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

► Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας μέχρι οι δομές δημόσιας υγείας στα  Ιόνια Νησιά ενισχυθούν και ολοκληρωθούν προσφέροντας αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer