Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ζήτησε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της παραμονής των Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ στην Περιφερεία μας
Συνάντηση περιφερειαρχών με τους Στυλιανίδη-Κεφαλογιάννη
Πολιτική
10/05/2013 | 10:40

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα οι Περιφερειάρχες  με τον Υπουργό  Εσωτερικών κ. Ευριπίδη  Στυλιανίδη, την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης  και οι  Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του  Ε.Ο.Τ, κ. Π. Λειβαδάς.

Θέμα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε Περιφερειακό Επίπεδο για την προώθηση του Τουρισμού, ενόψει της φετινής περιόδου,  καθώς επίσης και θέματα που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη να υπάρχει συνοχή και συντονισμός από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να προβληθεί, όσον το δυνατόν καλύτερα η εικόνα της χώρας μας.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ Σπυρίδων Σπύρου, ζήτησε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της παραμονής των Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ στην  Περιφερεία μας.  

Μεταφορές των  μαθητών 

Για το σοβαρό θέμα της κάλυψης των δαπανών  της μεταφοράς των  μαθητών  ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου,  ζήτησε  την εξόφληση των παλαιών οφειλών, και την τακτική επιχορήγηση των Περιφερειών, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά των μαθητών. Επίσης πέρα του ποσού του 1.300.000 ευρώ το οποίο εγκρίθηκε αυτές τις μέρες, πήρε την διαβεβαίωση ότι εντός διμήνου θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση. 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας 

Στην συνέχεια  ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας,  με τον  Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας, κ Μάριο Σαλμά, για θέματα που αφορούν την Περιφέρειά μας στον Τομέα της Υγείας που έρχονται συνέχεια στο προσκήνιο, όπως  έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, κάλυψη των νοσοκομείων με επικουρικό προσωπικό αλλά και την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών κ.α.

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Κωστή Χατζηδάκη

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό, Κυριάκο Βιρβιδάκη, καθώς επίσης  και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γιώργο Γιαννούση,  συναντήθηκαν  σήμερα  το μεσημέρι, οι  επικεφαλής των Διαχειριστικών Αρχών των Τομεακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων  του ΕΣΠΑ,  προκειμένου να συζητήσουν θέματα απορροφητικότητας  του ΕΣΠΑ, και την επίτευξη των στόχων για το πρώτο εξάμηνο του 2013, αλλά και τι προβλέπεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2013.

Από την συζήτηση  διεφάνει,  ότι μικρά ή μεγάλα προβλήματα  αντιμετωπίζουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, και σημειώθηκε η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων που θα εξασφαλίσουν την πλήρη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για την απεμπλοκή από νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που επιβραδύνουν την εξέλιξη των έργων.

Στην συνάντηση εξετάστηκε η πορεία του συνόλου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Ο κ. Σπύρου, τόνισε  ότι  από πλευράς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπάρχει η  δέσμευση, ότι, ο στόχος θα επιτευχθεί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό να επιληφθεί προσωπικά για το θέμα της Ύδρευσης της  Κέρκυρας, το οποίο για την Περιφέρεια παραμένει υψηλής προτεραιότητας ζήτημα.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε ακόμη  στον Υπουργό κ Χατζηδάκη το θέμα της παράτασης του προγράμματος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κάτι το οποίο ο Υπουργός έκανε δεχτό.

Τέλος ο κ.Χατζηδάκης  ζήτησε από τον κ. Σπύρου να προγραμματιστεί συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με την δική του συμμετοχή, προκειμένου να εξευρεθεί  λύση σχετικά με το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας.

perifereiarxes-stylianidhs2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer