Στο πλευρό του επκεφαλής της "Επτανηησιακής Αναγέννησης", ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας
Συμπόρευση με Καλούδη ανακοίνωσε επίσημα ο Χρύσανθος Σαρλής
Πολιτική
01/04/2014 | 18:27

 «Η ίδρυση την δεκαετία του 80 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αποτέλεσε ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας και προήλθε από την ομόθυμη λαική θέληση, την πρωτοβουλία όλων των εκπροσώπων των νησιών του Ιονίου στη Βουλή των Ελλήνων και την πολιτική βούληση της τότε κυβέρνησης.

Η δημιουργία της Περιφέρειας του Ιονίου έδωσε στο Ελληνικό Κράτος μοναδική δυνατότητα οργανωμένης και σύγχρονης παρουσίας στη μεγάλης σημασίας γεωπολιτική περιοχή του Ιονίου και συνεκτικό δεσμό και μοχλό ανάπτυξης, στα πλαίσια των πρώτων σοβαρών βημάτων αποκέντρωσης της πατρίδας μας και της αναδυόμενης αναπτυξιακής δυναμικής των  Ευρωπαικών Περιφερειών.

Εν τούτοις, η καθυστέρηση επί πολλά χρόνια της ανάδειξης αιρετών οργάνων της Περιφέρειας υπήρξε σοβαρό μειονέκτημα.

Οι διορισμένοι Περιφερειάρχες δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Περιφέρειας με αποτέλεσμα την βαθμιαία διολίσθηση της δυναμικής της.

Ειδικά, απέτυχαν να σχεδιάσουν και να θέσουν σε κίνηση την μακρόχρονη αναπτυξιακή διαδικασία που είχαν ανάγκη τα Ιόνια Νησιά, δεν «είδαν» τις τεράστιες δυνατότητες του μοναδικού νησιωτικού συμπλέγματος του Ιονίου και τις παραμέτρους ανάπτυξης σε συνεργασία με τις περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας και του ευρύτερου γεωπολιτικού χώρου και δεν αξιοποίησαν τη κοσμογονία των πρώτων δεκαετιών.

Έτσι από φορέα συνοχής, ανάπτυξης και δυναμικής προοπτικής που ώφειλε να αναδειχθεί η Περιφέρειά μας, μετεξελίχθηκε σε διοικητικό μόρφωμα, απειλούμενο συνεχώς με συρρίκνωση.

Η απερχόμενη πρώτη αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων κινήθηκε στην ίδια γραμμή πλεύσης των διορισμένων περιφερειαρχών.

Αυτή η παρακμιακή κατάσταση δεν πρέπει να συνεχισθεί.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έλθουν στο προσκήνιο οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη ως βασικούς μοχλούς προόδου της πατρίδας μας για να εμφυσήσουν δύναμη, πνοή, και ιδέες στην περιφέρειά μας, ώστε να αναλάβει τον στρατηγικό και πρωτοβουλιακό ρόλο που της ανήκει στην ανάπτυξη του Ιονίου, να λειτουργήσει πολιτικά και προγραμματικά με δύναμη και αποφασιστικότητα και αν ξεδιπλώσει την δράση της σε όλους τους  τομείς.

 Ο Γιώργος Καλούδης και η Παράταξη της Επτανησιακής Αναγέννησης αποτελούν γνήσια έκφραση αυτής της κοινωνικής και πολιτικής δυναμικής και έχουν δώσει με συνέπεια διαχρονικούς αγώνες για τη στήριξη της Περιφέρειας  του Ιονίου (της Περιφέρειάς μας), την ανάδειξη και αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής μας και την ανάπτυξη των μεγάλων και μικρών νησιών μέσα από την αποτελεσματική ενίσχυση, λειτουργία και δράση της ΠΙΝ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές είναι πολλαπλά κρίσιμες:

  Γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναποτελεσματικότητα και χαμένο χρόνο.

  Γιατί χωρίς πολιτικά δραστήρια Περιφέρεια δεν πρόκειται να υπάρξει συγκροτημένη ανάπτυξη στα Ιόνια.

Γιατί, ακόμα περισσότερο, η έξοδος από την φοβερή κοινωνική, οικονομική κρίση που βιώνουμε στην πατρίδα μας, ΔΕΝ είναι εφικτή χωρίς τη επί μέρους δραστηριοποίηση και ανάγκη ενεργού ρόλου των περιφερειακών κοινωνιών μας.

Είναι λοιπόν η ώρα των δυνάμεων που έχουν δώσει στον τόπο μας ιστορικούς αγώνες για την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Είναι η ώρα της συστράτευσης και συσπείρωσης αυτών των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και όχι του κατακερματισμού και της άκαιρης και ανώφελης προβολής προσωπικών φιλοδοξιών.

   Υπό το πρίσμα αυτό συντάσσομαι με τον Γιώργο Καλούδη και την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και τίθεμαι στη διάθεση της Παράταξης στον αγώνα για μία ισχυρή Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και στην υπηρεσία της ανάπτυξης και ευημερίας των Λαών των Νησιών του Ιονίου.

Κέρκυρα 31 Μαρτίου 2014

Χρύσανθος  Σαρλής

sarlhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer