Αναφερόμαστε φυσικά στον πρώην Βουλευτή και νυν Δήμαρχο Α. Παρίση και τον τέως Δήμαρχο, Βουλευτή και Υφυπουργό Α. Καλαφάτη
Λίθοι, Πλίνθοι, Ξύλα και Κέραμοι Ατάκτως Ερριμμένα Ουδέν Εστί
Πολιτική
01/04/2014 | 19:15

Εξ’ αρχής πρέπει να τονιστεί, για να μην υπάρχουν στην συνέχεια παρανοήσεις και παρατράγουδα, ότι σεβόμαστε τις πολιτικές προσωπικότητες του νησιού μας, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν διαδραματίσει τον όποιο ρόλο, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Αναφερόμαστε φυσικά στον πρώην Βουλευτή και νυν Δήμαρχο Α. Παρίση και τον τέως Δήμαρχο, Βουλευτή και Υφυπουργό Α. Καλαφάτη. Κανείς όμως δεν είναι στο απυρόβλητο όταν ασκεί πολιτική, ενεργεί και πράττει-έστω και καθυστερημένα- προς όφελος δήθεν της κοινωνίας και του πολίτη. Θα δεχθεί την καλόπιστη κριτική γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας ως ενεργοί πολίτες στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Οι παραπάνω κύριοι είναι γνωστό ότι γαλουχήθηκαν μέσα στα δύο «μεγάλα κόμματα» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τα εκφράζουν, έχουν ταυτιστεί μαζί τους, τουλάχιστον μέχρι χτες…. Είναι συνυπεύθυνοι για την γενικευμένη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία κατέχοντας έδρανα του κοινοβουλίου. Σήμερα όμως και οι δύο έχουν φορέσει την λεοντή του «Ανεξάρτητου», για την διεκδίκηση του δημοτικού θώκου, γιατί γνωρίζουν ότι το οποιοδήποτε χρίσμα από τα δύο φαύλα κόμματα θα ήταν κατάρα γι’ αυτούς.

Σήμερα θα αναφερθούμε στο περί «ανάγκης κάλυψης πολιτικού κενού» στο νησί μας, αιτία για την κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Α. Καλαφάτη εκφραστή του ΠΑΣΟΚ την περίοδο Σημίτη και όχι μόνο.

Για την περιβόητη συνέντευξη του φίλτατου Νικόλα Βαλλιανάτου τέλη του 2008 γράφαμε τότε:

«Όντως είναι σοκαριστικό να ακούς ένα από τα στελέχη της «ομάδας Καλαφάτη» που κυριάρχησε στο νησί πάνω από 25 χρόνια να λέει ότι «ο μόνος στόχος τους ήταν τα προσωπικά τους συμφέροντα και η ανέλιξη στην εξουσία» και ότι «Ήμουν άπειρος και εξαπατήθηκα».

Εμείς λέγαμε τότε αλλά και τώρα: Γιατί θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος ο στόχος και ο σκοπός τους; μόνο το κοινό καλό επιδίωκαν ή και την προσωπική τους ανέλιξη που είναι θεμιτό ως ένα βαθμό.

Αλλά πέρα από όλα αυτά ας έρθουμε στην ουσία της τοπικής πολιτικής σκηνής και στο κύριο χαρακτηριστικό αυτής. Αυτά που θα αναφέρουμε ισχύουν στο ακέραιο και για την παράταξη του Α. Παρίση.

Κύριο χαρακτηριστικό του άλλοτε ισχυρού τοπικού ΠΑΣΟΚ που καθιερώθηκε να λέγεται «ομάδα Καλαφάτη» ήταν ότι ηθελημένα δεν δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες που θα επέτρεπαν σε νέους ανθρώπους να εκφραστούν και να αναπτυχθούν πάρα πέρα, όπως και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες για μια νέα πολιτική θεώρηση των πραγμάτων στον τόπο μας. Θεώρησε η ομάδα αυτή ότι κατείχε την απόλυτη αλήθεια και αυθεντία, και ως ιδιοκτήτες του τοπικού κόμματος έδωσαν μάχες χαρακωμάτων για να επικρατήσουν και να ηγεμονεύσουν τον συγκεκριμένο χώρο. Ξεκομμένοι από τα αληθινά προβλήματα των Κεφαλλονιτών, περί άλλων τύρβαζαν, αφού είχαν και έχουν εξασφαλίσει πολύ από αυτούς την ευμάρεια και την καλοπέρασή τους.

Αναρωτήθηκε ποτέ η άλλοτε κραταιά ομάδα γιατί νέοι αξιόλογοι επιστήμονες και άλλοι, τα πιο ζωντανά και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας, απαξιώνουν κόμματα, πολιτικούς και τοπική αυτοδιοίκηση; Μια ματιά να ρίξουν στον καθρέπτη του σπιτιού τους ίσως τότε δώσουν την απάντηση και κάνουν την αυτοκριτική τους έστω και αργά, κάτι θα περισώσουν από την υστεροφημία τους.

Θα αναφέρουμε εδώ, χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν τρία, τέσσερα νεότερα στελέχη εκείνης της όχθης που δεν μπόρεσαν να καλύψουν…. το λεγόμενο «πολιτικό κενό» όπως ο Σπύρος Σπαθής, Δ. Αραβαντινός (αυτός όμως έφυγε νωρίς) και Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Σκλάβος. Όπως καλά καταλάβατε φίλοι αναγνώστες πάλι το κοντέρ μηδένισε και ξεκινά από την αρχή, δηλαδή όλοι στην επετηρίδα μετά τον Α. Καλαφάτη εν έτη 2014.

Ερχόμαστε τώρα στη συνοχή αυτής της «πανστρατιάς» της δημοτικής κίνησης του Α. Καλαφάτη που απαρτίζεται από άτομα τα οποία προέρχονται λέει από όλες σχεδόν τις πολιτικές παρατάξεις. Άραγε αυτή η συνένωση δυνάμεων βασίζεται σε προγραμματικές συγκλήσεις προγραμμάτων και αρχών ή ακολουθεί το πρότυπο της λαομίσητης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Ελπίζουμε σύντομα να ξεδιπλώσουν ενώπιον μας το ρεαλιστικό! πρόγραμμά τους για τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού και έτσι να διαψευστεί ο τίτλος του σημερινού μας άρθρου αλλά και να καμφθούν οι αμφιβολίες μας για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος….

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν βασανιστικά και αμείλικτα για το διάστημα 2007-2014. Στο διάστημα αυτό δεν υπήρχε «πολιτικό κενό» έστω για μια δήλωση του Α. Καλαφάτη;

Είδατε αγαπητοί μου καμία παρέμβασή του στα έξι αυτά χρόνια για την Κεφαλλονιά της καρδιάς μας…. ή μήπως ένας πρώην υφυπουργός της κλάσης του απαξιούσε;

Και καλά για το νησί μας, μετά όμως από το 2007 ούτε μια κουβέντα για το σκάνδαλο των ομολόγων, την υπόθεση Ζαχόπουλου, την εξαγορά-ξεπούλημα του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom, την αμφιλεγόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από την κινέζικη εταιρεία Cosco, το σκάνδαλο της Siemens, την Λευκίμμη με τα ΧΥΤΑ, την αποπομπή Ζορμπά, το σκάνδαλο του ΟΣΕ, το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και, και …….μέχρι το χρέος, το ΔΝΤ, τα μνημόνια, τις απολύσεις, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των πλειστηριασμών, των εκατοντάδων αυτοκτονιών, της ανεργίας, της ανέχειας και τόσων άλλων. Απαντήστε, δώστε εξήγηση εσείς φίλοι αναγνώστες γι’ αυτή την σιωπή γιατί εμείς ομολογουμένως αδυνατούμε.

Και πάμε τώρα λίγο στην «Ισχυρή Κεφαλλονιά» για να μην μας λένε προκατειλημμένους!!. Αυτή η εμμονή της προβολής ενός αγοραίου συναισθηματισμού στην παράταξη του Α. Παρίση είναι διάχυτη και δεν έχει τελειωμό. Κάποιος φαίνεται εκεί μέσα έχει απωθημένο το ότι δεν έγινε σκηνοθέτης στα καλά χρόνια της νιότης του!! Αποκλείουμε σίγουρα σε αυτή την περίπτωση τον Δ. Λυκούδη γιατί αυτός πραγματοποίησε το όνειρο μιας ζωής και έγινε πλοιοκτήτης.

Δεν εξηγείτε διαφορετικά στα διλήμματα που υποβάλουν τον αναγνώστη οι υποστηρικτές της Ισχυρής Κεφαλλονιάς (αναφέρονται στον Β. Ρουχωτά) του τύπου:

«Την μία δηλώνει και συμπεριφέρεται ως “σημαία της γαλάζιας παράταξης” στο νησί και φωτογραφίζεται με τον Πρωθυπουργό και την άλλη συνεργάζεται με τον Α. Καλαφάτη προκειμένου να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο χρώματος “εντονότατου πρασίνου” ώστε να γεμίσει το πολιτικό κενό που άφησαν εγκαταλείποντας οι Σημίτης, Τσουκάτος, Μαντέλης, Άκης κ.α.,……. Είμαι επίσης βέβαιος ότι την επομένη της ήττας του Α. Καλαφάτη δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό να “ξαναασπαστεί” την “γαλάζια παράταξη”. Άραγε ο Σαμαράς έχει μάθει τα κατορθώματά του; ».

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά εκεί στα γραφεία τύπου ότι τα πάντα επιτρέπονται κατόπιν ΔΝΤ και μνημονίων….. αφού το καλό παράδειγμα το δείχνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς-Ν.Δ. με τον αντιβασιλέα του Ε. Βενιζέλο-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πιασμένοι χέρι χέρι οδηγούνται προς το πεπρωμένο τους. Οι Α. Καλαφάτης και Β. Ρουχωτάς θα διστάσουν ή δεν είναι έτσι;

Εξάλλου κανείς δεν έχει προέλθει από παρθενογέννηση ούτε ακόμα και εκεί στην παράταξη Α. Παρίση μας εκμυστηρεύτηκε τις προάλλες παλιός πασόκος. Στην προσπάθεια μας να του εκμαιεύσουμε τι θέλει να πει ο ποιητής ανακαλύψαμε ότι κάποιοι εκεί στην «Ισχυρή Κεφαλλονιά» αλλά και φανατικοί υποστηρικτές της, ανήκαν στον ομάδα του «λαοπρόβλητου» Άκη Τσοχατζόπουλου!!.

Μόλις δηλαδή ήμασταν έτοιμοι να αυτομολήσουμε…, ως άλλοι Ουκρανοί της Κριμαίας, στην μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη με λίγο ψήγμα από Άκη Τσοχατζόπουλο, απογοητευτήκαμε και μείναμε άλλη μια φορά δίπλα στον Θεόφιλο!

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

ΥΓ: Σήμερα όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας είναι η γιορτή του ψεύτη. Γι αυτό λοιπόν χρόνια πολλά, καλή πρωταπριλιά και καλό μήνα σε όλους. Μήνας της ελπίδας, των συγκινήσεων, των αποκαλύψεων και των απογοητεύσεων….

filippatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer