Εκτός από το τουρισμό και το πολιτισμό ο αεικίνητος Βαγγέλης Κεκάτος εντείνει τις δραστηριότητες του και στη Λειβαθώ.
Στο «φουλ» οι μηχανές στη Λειβαθώ
Κοινωνία
10/08/2014 | 19:46

1. ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

“Γαλάζια σημαία” είναι ένα διεθνές περιβαλλοντικό βραβείο για ακτές και μαρίνες. Για να απονεμηθεί η “Γαλάζια σημαία” πρέπει να τηρούνται 29 αυστηρά κριτήρια, που αφορούν την καθαριότητα της ακτής και της θάλασσας, την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των λουομένων, την περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση, την πληροφόρηση και την προστασία του περιβάλλοντος, της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Έτσι και φέτος τιμήθηκαν με τη γαλάζια σημαία 12 παραλίες της Κεφαλονιάς, μεταξύ των οποίων οι τρεις πολυσύχναστες παραλίες της Λειβαθούς : Λουρδάτα, Άβυθος και Άμμες, αφού ο Δήμος Κεφαλονιάς ανταποκρίθηκε στα παραπάνω αυστηρά κριτήρια για τη χορήγηση της γαλάζιας σημαίας, με αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού.
Ευχαριστώ θερμά τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς που βοήθησαν, καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Παπαδάτο. ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.
Τέλος ας υπενθυμίσουμε τον κώδικα συμπεριφοράς :
 Διατηρείτε το χώρο της ακτής καθαρό
 Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι
 Χρησιμοποιείτε τους κάδους απορριμμάτων
 Τα σκουπίδια πρέπει να είναι κλεισμένα σε σακούλες
 Μη ρυπαίνετε τη θάλασσα με τροφές, χαρτιά και σκουπίδια

Εικόνα 1: Παραλία Λουρδάτων

2. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και φέτος το συνεργείο της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς για την καθαριότητα και των ευπρεπισμό των τοπικών κοινοτήτων, κοιμητηρίων, σχολείων, αγροτικών ιατρείων, παρά το μειωμένο αριθμό υπαλλήλων, σε συνεργασία με τον εκάστοτε πρόεδρο των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς ήταν παρούσα με την καθαριότητα σε όλες τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των Τοπικών Κοινοτήτων και Αθλητικών Συλλόγων, όπως το Τουρνουά Μπάσκετ 2014 ‘Γεώργιος Βεργωτής’, το φεστιβάλ ενόργανης γυμναστικής στα Κουρκουμελάτα, τον αγώνα δρόμου Αθλητικού Συλλόγου Φωκάτων, τα πανηγύρια Αγ. Άννης Λακήθρας, Αγ. Μαρίνης Βλαχάτων, Σωτήρος Περατάτων κλπ. , τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτιών ‘Σπάρτο’ κλπ.
Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σπύρο Ματιάτο για την από κοινού συνεργασία στην απομάκρυνση βαρέων αντικειμένων και σκουπιδιών.
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον Προϊστάμενο της Δημοτικής Ενότητας κ.Τάσο Μινέτο, στον Οδηγό κ.Παναγή Βλάχο και φυσικά σε όλο το Υπαλληλικό και Εργατικό Δυναμικό της Ενότητας.

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Λειβαθούς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer