Χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου
Στον Καραβόμυλο χθες ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος
Εκκλησία
02/04/2016 | 16:22

Στον Καραβόμυλο βρέθηκε χτες, για πρώτη φορά ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του στο νησί μας, ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος. Χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου. Μετά την λήξη της Ακολουθίας, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, αναλύοντας το νόημα των ημερών που διανύουμε και ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή και καλό Πάσχα. Μετά την Ακολουθία, ζήτησε να κάνει μια μικρή βόλτα στο χωριό.

Μαζί του ο Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Μονής Αγριλίων π. Φώτιος Γαβριελάτος και ο εφημέριος του Καραβομύλου π. Κώνσταντίνος Φλαμιάτος. Από το χωριό μας τον συνόδεψαν και του έκαναν σχετική ξενάγηση, ο πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου κ. Τάκης Τόκκας και ο υποφαινόμενος. Μαζί με τους προαναφερόμενους, επισκέφτηκε την λίμνη του Καραβομύλου και εκεί ενημερώθηκε για το νερό και τον τρόπο  που έρχεται από τις Καταβόθρες του Αργοστολίου  στην λίμνη Μελισσάνη και καταλήγει στην παραλία του Καραβομύλου. Είδε επίσης τον μεγάλο άμπουλα* στην παραλία του χωριού, ενημερώθηκε για το χωριό μας γενικότερα και κατόπιν, αναχώρησε για την Ι.Μονή Αγριλίων, όπου θα χοροστατούσε στην Ακολουθία της Γ’ Στάσης Χαιρετισμών για τους εργαζόμενους της περιοχής Σάμης.

* Πίδακας μέσα στην θάλασσα, στη παραλία του Καραβομύλου, που αναβλύζει υφάλμυρο νερό. Είναι μέρος των νερών που έρχονται από τις Καταβόθρες του Αργοστολίου και εκβάλουν στην παραλία του χωριού μας.

Πηγή: vlahatasamis.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer