Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου έως και την Δευτέρα 11 Απριλίου
Η Πάτρα υποδέχθηκε τα λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού
Εκκλησία
03/04/2016 | 13:12

Στον Αερολιμένα του Αράξου τα Λείψανα υπεδέχθησαν τμήματα των Ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Χιλιάδες ευσεβών Χριστιανών υπεδέχθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου τμήματα των Ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία μετεφέρθησαν από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως, στο Αεροδρόμιο του Αράξου και από εκεί οδικώς στην Πάτρα.

Επίσης παρευρέθησαν πολλοί Ιερείς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστος Νικολάου μαζί με Αντιδημάρχους , ο Αερολιμενάρχης Αράξου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής και πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί.

Στα πρόπυλα του Ναού του Αγίου Ανδρέου έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, με την συμμετοχή των Ιερέων της πόλεως των Πατρών και της ευρυτέρας περιοχής, Έκπροσώπων Αρχών και Φορέων και πλήθους Λαού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον θαυματουργό Άγιο Λουκά τον Ιατρό και Ομολογητή, στους διωγμούς και στας βασάνους που υπέστη και στην θαυμαστή παρρησία που έχει ενώπιον Κυρίου και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνείργησαν για να μεταφερθεί η μεγάλη αυτή ευλογία στην πόλη των Πατρών.

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κριμαίας κ. Λαζάρου ανέγνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της εκεί Μητροπόλεως, Πρωθιερεύς π. Σέργιος.

Το ιερό Λείψανο συνόδευσαν από τη Ρωσία στην Ελλάδα, η Ηγουμένη Ευσεβία, ο Πρωθιερεύς Σέργιος, ο Ιερεύς Γρηγόριος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος « Άγιος Ανδρέας» κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο υπεύθυνος του εν Αθήναις Γραφείου του Ιδρύματος κ. Σεργκέι Γκολοβίν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εκ Ρωσίας.

Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου έως και την Δευτέρα 11 Απριλίου, ενώ στον Ναό θα τελούνται καθημερινώς οι Ιερές Ακολουθίες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer