Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σάμης το σκήνωμα του αειμνήστου ποιμενάρχη οδηγήθηκε στο εσωτερικό του Μεγάλου Ναού όπου τελέστηκε τρισάγιο.
Στον Άγιο η σορός του Γεράσιμου (φωτορεπορτάζ)
Εκκλησία
23/06/2015 | 20:44

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Η μεγαλειώδης πομπή που ξεκίνησε από την Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας με ενδιάμεση στάση τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου κατέληξε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά όπου το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Κυρού Γεράσιμου τέθηκε και εκεί σε λαϊκό προσκύνημα.Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Σάμης “Θέμος Αμούργης” και τη συνοδεία εκατοντάδων συντετριμμένων πιστών, κληρικών και των καλογριών της Ιεράς Μονής το σκήνωμα του αειμνήστου ποιμενάρχη μας οδηγήθηκε στο εσωτερικό του Μεγάλου Ναού όπου τελέστηκε τρισάγιο από τους Μητροπολίτες Ηλείας, Γερμανό, Νικαίας, Αλέξιο και τον Μητροπολίτη Μαραθώνος, Μελίτωνα. monasthri_gerasimos (15)
Απόψε θα τελεστεί Αγρυπνία στον Αγιο Γεράσιμο ενώ το πρωί της Τετάρτης θα ακολουθήσει Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη 1 το μεσημέρι, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Ionian, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου. Η ταφή του, μάλιστα, θα γίνει δίπλα ακριβώς από το σημείο που είχε ταφεί πρόσφατα και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρός Σπυρίδων. monasthri_gerasimos (4)
Να θυμίσουμε ότι για την εξυπηρέτηση του κόσμου το ΚΤΕΛ θα εκτελεί από τον κεντρικό του σταθμό στο Αργοστόλι δωρεάν δρομολόγια από τις 10 το πρωί προς τη Μονή του Αγίου Γερασίμου. Παράλληλα, με ανακοίνωση της, η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας παρακαλεί όσοι επιθυμούν αντί κατάθεσης στεφάνου στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη, να ενισχύσουν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. monasthri_gerasimos monasthri_gerasimos (2) monasthri_gerasimos (3) monasthri_gerasimos (11) monasthri_gerasimos (5) monasthri_gerasimos (6) monasthri_gerasimos (7) monasthri_gerasimos (8) monasthri_gerasimos (9) monasthri_gerasimos (12) monasthri_gerasimos (13) monasthri_gerasimos (14)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer