Στη Κεφαλονιά φθάνει οδικώς σήμερα αργά το απογευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος.
Στη Κεφαλονιά σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος
Εκκλησία
09/11/2015 | 07:54

Στη Κεφαλονιά φθάνει οδικώς σήμερα αργά το απογευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ώστε να παραστεί αύριο στη λαμπρή τελετή Ενθρόνισης. Το βράδυ μάλιστα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης κ. Γερμανος μαζί με τον Δήμαρχο της Κεφαλονιάς και το σεβαστό ιερατείο τον έχουν προσκαλέσει σε δείπνο στο Premier στο Αργοστόλι.

Η Αρχιεπίσκοπος θα μείνει στο ξενοδοχείο Plazza στη Πλατεία, ενώ θα αναζωρήσει αμέσως μετά την τελετή Ενθρόνισης.

 

Το πρόγραμμα της Τελετής Ενθρόνισης Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου

Τρίτη 10 Νοεμβρίου

Ώρα 08.45: Με το δρομολόγιο της γραμμής φθάνει στο Πόρο (από τη Κυλλήνη) ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος μαζί με άλλους Μητροπολίτες. τον υποδέχονται στο λιμάνι του Πόρου ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ. Γερμανός, οι Αρχές του τόπου, κλήρος και λαός. Ακολούθως με πομπή ο νέος Μητροπολίτης περνάει μέσα από το χωριό του Πόρου όπου χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες.
Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνεται από τον Πόρο προς το Αργοστόλι με μικρές στάσεις σε κάθε χωριό, εκκλησιές και μοναστήρια κατά μήκος του κεντρικού δρόμου. zakunthos
Ώρα 11.00: Στη κεντρική πλατεία “Παναγής Βαλλιάνος” ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης τον καλωσορίζει στο νησί. Μαζί με τις υπόλοιπες αρχές ανταλλάσσονται δώρα κτλ.
Ώρα 11.30: Οι φιλαρμονικές, το Λύκειο Ελληνίδων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, άλλοι σύλλογοι, ο κλήρος και ο λαός με πομπή από τη Λεωφόρο Βεργωτή φθάνουν στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας.
Ώρα 12.00: Τελετή Ενθρόνισης νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. Εκ μέρους του κλήρου της εκκλησίας της νήσου θα καλωσορίσει το νέο Ποιμενάρχη ο Ιεροκύρηκας Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Σπυρίδων Πετεινάτος.
Ώρα 13.00: Επίσημο Γεύμα προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

Ώρα 8.00: Πολύαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά (στη μεγάλη εκκλησία).
Ώρα 12.00: Επίσημο Γεύμα προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη από το Ηγουμενικό Συμβούλιο της Μονής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης το επόμενο διάστημα δεν θα αναχωρήσει από τη Κεφαλονιά (είχε ακουστεί ότι θα παραστεί στην Ενθρόνιση του νέου Μητρπολίτη Τρίκκης) και θα παραμείνει στο νησί γιατί όπως είπε σε στενούς του συνεργάτες «έχουμε πολύ δουλειά στη Μητρόπολη μας».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer