Ανοιχτή επιστολή του e-kefalonia.net στο νέο μας Δεσπότη!
«Ευλογημένος ο Ερχόμενος»
Εκκλησία
09/11/2015 | 16:38

Του Παναγή Φωκά

Εντός ολίγον ωρών η ευλογημένη γη της Κεφαλονιάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί με σεβασμό και αγάπη τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο και Πατέρα της. Μετά από δέκα περίπου μήνες τοποτηρητείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού αναμένει το δικό της πνευματικό ταγό που θα κατευθύνει το σεπτό του ποίμνιο.
Μετά την εκδημία του σεπτού Γέροντος Ποιμενάρχη μας κυρού Σπυρίδωνα που κατά τη 30ετή ποιμαντορία του προσέφερε τα μέγιστα στο λαό της Κεφαλονιάς αλλά και τον αιφνίδιο χαμό του μεγάλου, αγαπητού και πολύκλαυστου ποιμενάρχη μας κυρού Γερασίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος καλείται να συνεχίσει, να αυξήσει και να μεγαλώσει το έργο των δύο μεγάλων αυτών ανδρών.
Ένα έργο που δεν θα είναι σίγουρα εύκολο αλλά έχοντας πίστη στη θέληση πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει.

Το e-kefalonia.net Σεβασμιώτατε σας παροτρύνει:

  • Να φέρετε μαζί σας τη γαλήνη και την Εκκλησιαστική Τάξη που τόσο έχει ανάγκη αυτή η Μητρόπολη. Να σταματήσουν επιτέλους στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας μας να υπάρχουν ομάδες και ομαδάρχες..
  • Να δώσετε πνοή στο πνευματικό έργο που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφτεί από τη τοπική εκκλησία μας. Εκδηλώσεις, οργάνωση κατηχητικών, πνευματική επιμόρφωση, ανάδειξη της πλούσιας και ξεχασμένης εκκλησιαστικής ιστορίας, αναδιοργάνωση του Ραδιοφώνου της τοπικής εκκλησίας και πολλά άλλα τα οποία αν τα γράφαμε θα θέλαμε πολλές σελίδες.
  • Να σχεδιάσετε, από κοινού, μαζί με τους αρμόδιους φορείς την ανάπτυξη του εκκλησιαστικού τουρισμού ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.
  • Να υπάρξει παρότρυνση ώστε να έρθουν κληρικοί και απ΄ άλλα μέρη της Ελλάδος, να επανδρώσουν πολλές ενορίες που δεν έχουν κληρικούς. Ακόμη και μέσα στο Αργοστόλι λείπουν ιερείς.
  • Να καταγραφεί επιτέλους η εκκλησιαστική περιουσία που κανείς έως σήμερα δεν γνωρίζει ποια είναι ακριβώς. Έχουμε καταγγελίες Σεβασμιώτατε ότι πολλοί είναι «βολεμένοι» με αυτή τη κατάσταση..
  • Να συνεχίσετε το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Γεράσιμου που δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να το εκπληρώσει.

Τέλος, από πολλούς ακούστηκε ότι το υψηλό μορφωτικό επίπεδο αλλά και τα διοικητικά χαρίσματα σας είναι πολλά για μια μικρή Μητρόπολη όπως αυτή της Κεφαλονιάς. Με αυτή την άποψη είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι καθότι πιστεύουμε ότι έρχεστε σε μια Αποστολική Μητρόπολη που αφενός μεν έχει μεγάλες πνευματικές ανάγκες, αφετέρου όμως παλαιά παράδοση που μαζί με τις ικανότητες του Μητροπολίτου μας μπορούν να αποτελέσουν τα κατάλληλα συστατικά για ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα.
Με αυτά τα λόγια καρδιάς σας υποδεχόμαστε στη Κεφαλονιά. Το e-kefalonia.net θα είναι στο πλευρό σας Σεβασμιώτατε αλλά να γνωρίζετε εξ αρχής ότι θα καυτηριάζουμε τυχόν «κακώς κείμενα» στη Μητρόπολη μας.

«ΩΣΑΝΝΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer