Ο Θανάσης Βέγγος ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Έχει παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει ακόμη επτά ταινίες. Ήταν ίσως ο πιο δημοφιλής κωμικός του ελληνικού κινηματογράφου.
Στη γειτονιά των αγγέλων ο “καλός μας άνθρωπος”
Κοινωνία
03/05/2011 | 15:29

Ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια, καθώς νοσηλευόταν πολλούς μήνες στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε παίξει σε συνολικά 126 ταινίες, ενώ σκηνοθέτησε άλλες εφτά.
Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 29 Μαΐου του 1927 και ήταν το μοναδικό παιδί του κυρ Βασίλη και της κυρα-Ευδοκίας. Ο πατέρας του αριστερός, εκδιώχθηκε από τη δουλειά του για τα πιστεύω του και έτσι ο Θανάσης Βέγγος δούλεψε από μικρή ηλικία για να βοηθήσει την οικογένειά του.
Το 1948-1950 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου γνωρίστηκε με το Νίκο Κούνδουρο και μετέπειτα συνεργάστηκαν στο «Μαγική Πόλις» αλλά και στο “Δράκος”.
Ξεκίνησε με μικρούς ρόλους σε ταινίες και το 1964 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, τη “ΘΒ”, όπου γύρισε πολλές από τις γνωστές αγαπημένες ταινίες: «Φανερός πράκτωρ 000», «Τρελός, παλαβός και Βέγγος«, «Ποιος Θανάσης;»., αλλά τελικά η εταιρία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και έκλεισε.
Το 1971 στην ταινία “Θανάση , πάρε το όπλο σου!” κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου.
Το 2001 ο Δήμος Κορυδαλλού τίμησε τον ηθοποιό δίνοντας το όνομά του στο, 1900 θέσεων, δημοτικό αμφιθέατρο και τον Οκτώβριο του 2008 ο Δήμος Πειραιά μετονόμασε την πλατεία Ευαγγελισμού στο Νέο Φάληρο.

http://www.youtube.com/watch?v=xoQYU5Vux-8&feature=player_embedded

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer