Με αφορμή την προωθούμενη κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων
Σπύρου σε Όλγα: “Δε διαπραγματεύομαι και δε συμβιβάζομαι”
Τουρισμός
26/02/2014 | 17:01

 Μετά την επιστολή του προς την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με θέμα την επιχειρούμενη κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, είχε πριν από λίγο, για το ίδιο θέμα, τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Κεφαλογιάννη.

Η συζήτηση έγινε σε έντονο και δυσάρεστο κλίμα, καθώς ο Περιφερειάρχης έθεσε επιτακτικά το αίτημα να μην προχωρήσει η κατάργηση και παρουσίασε εκτενώς τα επιχειρήματα και τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει ό, τι σχεδιάζεται. Ο σχεδιασμός αυτός δήλωσε ο Περιφερειάρχης δεν εξυπηρετεί κανέναν, αποδυναμώνει τη νησιωτική Περιφέρειά μας και καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η νησιωτική πολιτική αλλά πυρπολείται συνεχώς.

Ο κ. Σπύρου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δήλωσε ανυποχώρητος στην προοπτική κατάργησης της Π.Υ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων, δεν άφησε κανένα περιθώριο για τον οποιοδήποτε συμβιβασμό και εξέφρασε τη μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα Ιόνια Νησιά, που υποβαθμίζονται συνεχώς.

Επίσης, ο κ. Σπύρου έκανε ειδική αναφορά στην τουριστική φυσιογνωμία της Περιφέρειας, στη συμβολή της στον ελληνικό τουρισμό και στην ενίσχυση του εθνικού πλούτου.

Παρά το γεγονός ότι η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για κυβερνητικό σχεδιασμό, ο Περιφερειάρχης επέμεινε στην αρχική αμετάκλητη θέση του ότι δε δέχεται και δε διαπραγματεύεται καμία άλλη θέση πέραν της παραμονής της Π.Υ.Τ. στα Ιόνια Νησιά.

Ζήτησε δε ο κ. Σπύρου από την κ. Κεφαλογιάννη, η οποία και προβληματίστηκε από την ακλόνητη στάση του Περιφερειάρχη, να μην προχωρήσει ως έχει το νομοσχέδιο και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια αλλαγής του, στην κατεύθυνση παραμονής της Π.Υ.Τ. στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

spyroy-kefalogiannh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer