Ζητάμε την αναβάθμιση του γραφείου ΕΟΤ Αργοστολίου και όχι την κατάργησή του αναφέρει η Βουλευτής.
Ερώτηση Θεοπεφτάτου στη Όλγα για το γραφείο του ΕΟΤ
Πολιτική
27/02/2014 | 11:58

Κυρία Υπουργέ,

Το Υπουργείο Τουρισμού ανέρτησε στη διαύγεια το σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις» με το οποίο καταργεί τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τα Γραφεία Υποστήριξης Τουρισμού στα οποία συγκαταλέγεται και αυτό του Αργοστολίου.
Ο πρόσφατος σεισμός που έπληξε το νησί μας ανέδειξε περίτρανα τις επιπτώσεις που είχε στην τοπική κοινωνία και την οικονομία, η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που επιβάλλει το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών.  Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις του νομού απαιτούν χρόνο και την αρωγή της πολιτείας προκειμένου να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Μόνο έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση της της τοπικής οικονομίας.
Σε μια εξ ορισμού τουριστική περιοχή που έχει πληγεί όχι μόνο από τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης αλλά και από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα, είναι αδιανόητο να κλείνουν βασικές υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η προτιθέμενη σύσταση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού με έδρα την Πάτρα, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις άμεσες ανάγκες του νομού που έχει ως μία κύρια πηγή εισοδήματος τον τουρισμό. Κάτι τέτοιο αποτελεί όχι μόνο τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, αλλά και πρακτικά έχει μεγάλες δυσκολίες εφαρμογής καθώς οι επαγγελματίες θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Πάτρα ακόμη και για απλές υποθέσεις που αφορούν στους φακέλους τους. Ιδιαίτερα για τους Θιακούς επαγγελματίες, η μετάβαση στην Πάτρα δεν είναι μια απλή υπόθεση.
Τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, το Υπουργείο Τουρισμού προχωρεί στην κατάργηση και άλλων θέσεων εργασίας με την εν λόγω αναδιάρθρωση των Π.Υ.Τ.. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου προβλέπεται η μετάταξη κάποιων από αυτών στην Περιφερειακή Υπηρεσία με έδρα την Πάτρα. Πέρα απ’ το ότι δε διασφαλίζονται όλες οι σημερινές θέσεις εργασίας, η αναγκαστική μετάταξη υπαλλήλων από το Αργοστόλι στην Πάτρα οδηγεί ουσιαστικά στην απολυσή τους.
Ζητάμε την αναβάθμιση του γραφείου ΕΟΤ Αργοστολίου και όχι την κατάργησή του που θα σημάνει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην ΠΥΤ Πάτρας. Να παραμείνουν άθικτες οι υπάρχουσες δομές του νομού οι οποίες χρειάζονται περισσότερο από κάθε φορά, και να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας υπάλληλος. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δε αντέχουν άλλη αποδυνάμωση αλλά χρήζουν επιτακτικής ενίσχυσης.
Αθήνα, 26/2/2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

theopeftatoy

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer