Δεκάδες – χιλιάδες νοικοκυριά θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2015
ΣΟΚ: Θα πληρώσουμε κανονικά ΕΝΦΙΑ στην Κεφαλονιά
Οικονομία
13/08/2015 | 09:56

Επιμέλεια: Παναγής Φωκάς

Νέο “χαστούκι” για τους φορολογούμενους έρχεται από το προσεχή Οκτώβριο και για τη Κεφαλονιά. Όπως είναι γνωστό το 2014, κανείς δεν πλήρωσε, ανεξάρτητα με το αν είχε ή όχι ζημιές το ακίνητό του από τους σεισμούς στο νησί μας.
Για εφέτος η γενική εντύπωση που υπάρχει στον κόσμο είναι ότι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ισχύει όπως το 2014 για το σύνολο των ακινήτων.
Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική!
Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας (σχετικά στο «συμπλήρωμα» του παρόντος) που ψηφίστηκε πέρυσι από την Κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣOΚ για το 2015 τα ακίνητα στην Κεφαλονιά ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣOΝΤΑΙ στο σύνολό τους από τον ΕΝΦΙΑ όπως το 2014, αλλά μόνο όσα «έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Ιανουαρίου 2014».
Την σημαντική αποκάλυψη για τις τσέπες όλων μας έκανε με ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» καθώς υπάρχει λανθασμένη διάχυτη εντύπωση για την μη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και το 2015.

Η περίεργη σιωπή της κας Θεοπεφτάτου

Σε αντίθεση με τα ακτοπλοικά που η βουλευτής Κεφαλονιάς επέδειξε ένα αξιοπερίεργο ζήλο, στο θέμα του ΕΝΦΙΑ υπάρχει μια περίεργη «σιωπή». Παρότι η κα Θεοπεφτάτου έχει στείλει σχετικό αίτημα από τον περασμένο Μάιο, δεν έχει κοινοποιήσει τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε.

Η κα Θεοπεφτάτου σε περσινή εκδήλωση ενάντια στον «παράνομο» φόρο του ΕΝΦΙΑ όπως η ίδια τον είχε αποκαλέσει.

Η κα Θεοπεφτάτου σε περσινή εκδήλωση ενάντια στον «παράνομο» φόρο του ΕΝΦΙΑ όπως η ίδια τον είχε αποκαλέσει.

Τροπολογία τώρα για να σωθεί η χαμένη αξιοπιστία

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ημερήσιος», με βάση το γεγονός ότι η αποκατάσταση των ζημιών δεκαοχτώ μήνες μετά από τους σεισμούς του 2014 στα ιδιωτικά κτίρια και τις δημόσιες υποδομές (κυρίως στην περιοχή της Παλλικής) κινείται με «ρυθμούς χελώνας», αν δεν είναι ανύπαρκτη, οπότε και οι Κεφαλλονίτες βιώνουν ακόμη τις συνέπειες των σεισμών του 2014 και μαζί τις αρρυθμίες, την γραφειοκρατία και την ανυποληψία του Ελληνικού κράτους, μία λύση υπάρχει για τον πλέον επαχθή φόρο του Ελληνικού κράτους στην ακίνητη περιουσία στην Κεφαλονιά.
Να κατατεθεί στη βουλή ειδική τροπολογία μιας γραμμής ΑΜΕΣΑ (πολύ περισσότερο λόγω των φημολογούμενων εκλογών μέσα στο Σεπτέμβρη) από την βουλευτή του νομού κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (η οποία το έχει ήδη προτείνει στην πρώην Υφυπουργό Oικονομικών κ. Βαλαβάνη αλλά μέχρι στιγμής τίποτε δεν προχώρησε) με την οποία ρητά να προβλέπεται ότι (όπως το 2014).

Σημείωση e-kefalonia:

Αλήθεια μετά τη επίσκεψη του υπουργού κ. Σπρίτζη στη Κεφαλονιά και στη λαβωμένη Παλική, υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για τις ενέργειες του προς τη κατεύθυνση αποκατάστασης των ζημιών μετά τους σεισμούς, καθώς και τα χρήματα που έχουν φθάσει από το αρμόδιο υπουργείο για την Παλλική;

spirtzhs_lhjouri1

Η ενημέρωση του κ. υπουργού τον περασμένο Μάρτιο για τα έργα αποκατάσταση της Παλικής. Αλήθεια ποιες είναι οι ενέργειες του έξι μήνες μετά;

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer