Η επανειλημμένη κραυγή αγωνίας μας πρέπει επιτέλους να σας πείσει για την άμεση και επιβεβλημένη παρέμβασή σας
Σμαράγδα: «Τεράστια τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης»
Πολιτική
17/05/2013 | 12:23

Αξιότιμοι κύριοι,
Το νησί της Ιθάκης καλύπτεται στον τομέα Υγείας από το Κέντρο Υγείας Ιθάκης το οποίο, όπως επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει, χρήζει άμεσης επάνδρωσης για τη σωστή λειτουργία του αλλά και τη σωστή παροχή υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Καρδιολόγος κ. Γεώργιος Παξινός, με τα τελευταία έγγραφά του (Α.Π. 147,162,163) εκθέτει ξανά τα προβλήματα, εκφράζοντας τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα από την έλλειψη Αγροτικών Ιατρών που σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας πρέπει να είναι 4.  Στο βόρειο τμήμα του νησιού υπάρχει Περιφερειακό Ιατρείο που δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης Αγροτικού Ιατρού.
Επιπλέον, αρκετές φορές έως τώρα ο κ.Παξινός αποσπάται για να καλύψει τις ανάγκες του Γ.Ν. Κεφαλληνίας.  Για να ενδυναμωθεί δηλαδή το Γ.Ν.Κεφαλληνίας, αποδυναμώνεται κι άλλο το Κ.Υ.Ιθάκης!
Πλέον  υπηρετεί μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου ο οποίος πρέπει να καλύπτει τη θέση επί 24ώρου βάσεως!

Η Ιθάκη ως μικρότερο νησί και δυσπρόσιτο, χαρακτηρίζεται από τη διπλή νησιωτικότητα που θα έπρεπε να της προσδίδει περισσότερα προνόμια-ειδικότερα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
Επειδή στην Ιθάκη ζουν περίπου 3.500 άτομα που το καλοκαίρι με τους επισκέπτες γίνονται πολλαπλάσιοι, θεωρούμε αυτονόητη την εξέταση των ελλείψεων και άμεση λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται.
Οι κάτοικοι της Ιθάκης, ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες απαιτούν ισότιμη μεταχείριση στο θέμα της Υγείας και όχι πλέον υποβάθμιση υπηρεσιών και αβεβαιότητα.
Η επανειλημμένη κραυγή αγωνίας μας πρέπει επιτέλους να σας πείσει για την άμεση και επιβεβλημένη παρέμβασή σας.

Σμαράγδα Σαρδελή
Περιφερειακή Σύμβουλος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer