Η βουλευτής Κεφαλονιάς ήταν βασική εισηγήτρια από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προτεινόμενο νομοσχέδιο «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Ανάπτυξης
Εισηγήτρια σε νομοσχέδιο η Θεοπεφτάτου στη Βουλή
Πολιτική
17/05/2013 | 12:18

Η Βουλευτής Κεφαλληνίας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ήταν η βασική εισηγήτρια από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προτεινόμενο νομοσχέδιο «Εθνικό  Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 14, 15 και 16 Μαϊου 2013.
Το δαιδαλώδες νομοσχέδιο μαζί με τις πολλαπλές τροπολογίες καλύπτει ένα φάσμα τομέων και δραστηριοτήτων όπως το Ηλεκτρονικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων, λειτουργία Λαϊκών Αγορών, Παρεμπόριο, Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, Εθνικό Χρόνο, Σήματα, λειτουργία Αρχαιολογικών Χώρων και εργασιακά θέματα υπαλλήλων, άδειες δόμησης, ΕΣΠΑ, Πολεοδομικές ρυθμίσεις, ρυθμίσεις για τις Εταιρείες, Κωδικοποίηση και ρυθμίσεις για τα δημόσια έργα, δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής ραδιοφωνικών σταθμών, απαλλαγή από ευθύνες διοικήσεων δημόσιων οργανισμών, κα.
Η βουλευτής ανέδειξε την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση το νομοθετικό έργο σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τους πολίτες της χώρας δεδομένων των πολλαπλών άρθρων του νομοσχεδίου παντελώς άσχετων μεταξύ τους αλλά και της πληθώρας των τροπολογιών ακόμα και για νόμους που ψηφίστηκαν μόλις το 2013(!).
Ενώ για μια άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αιφνιδίασε τα μέλη του Κοινοβουλίου με την κατάθεση πολλαπλών τροπολογιών τη τελευταία στιγμή αποφεύγοντας τη συζήτηση στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παραγωγής και εμπορίου, όπου θα έπρεπε να γίνεται ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος.
Πως είναι δυνατόν να ξέρει ο πολίτης αλλά και ο υπάλληλος των δημόσιων υπηρεσιών τι πρέπει να κάνει με τη τόση ασάφεια και πολυπλοκότητα των νομοσχεδίων, την πολυνομία και το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο? Πότε επιτέλους θα αρχίσει η κυβέρνηση να νομοθετεί με επίκεντρο τον πολίτη?
Ενώ από τη μια η κυβέρνηση  κόπτεται για την πάταξη της γραφειοκρατίας και ότι γι’ αυτήν φταίνε οι υπάλληλοι και πρέπει να απολυθούν, από την άλλη κάθε λίγους μήνες τροποποιεί τους νόμους, αναδεικνύοντας την έλλειψη της πολιτικής βούλησης να μειώσει την πολυνομία και πολυπλοκότητα, που αυτές επιφέρουν αγκυλώσεις και διαπλοκή στο δημόσιο.

Aθήνα, 17-5-2013
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer