Την απόφαση της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με τις συγκοινωνίες στα Ιόνια Νησιά αλλά και τη δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων στα «ορφανά» λιμάνια, κοινοποίησε η Σμαράγδα Σαρδελή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Σμαράγδα: «Να προχωρήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στα «ορφανά» λιμάνια»
Πολιτική
02/02/2012 | 00:45

Την απόφαση της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών, αναφορικά με τις συγκοινωνίες στα Ιόνια Νησιά αλλά και τη δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων στα «ορφανά» λιμάνια, κοινοποίησε, μέσω επιστολής, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, Σμαράγδα Σαρδελή, προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το Νικόλαο Λίτινα,  Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και
Αθανάσιο Πάλλη,  Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Επιεικώς απαράδεκτη η κατάσταση λιμανιών στα Διαπόντια

Στην επιστολή της αυτή η κ. Σαρδελή αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε το θέμα των «ορφανών λιμανιών» είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πάμπολλες φορές αλλά χωρίς ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας και στα λιμάνια των Διαποντίων Νήσων είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου χρήζει άμεσης παρέμβασης, λόγω των προσχώσεων που έχουν προκύψει και οσονούπω θα είναι ακατάλληλο όσον αφορά στη δυνατότητα συγκοινωνιακής προσβασιμότητας. Αποτέλεσμα δε της ακαταλληλότητας αυτής θα είναι η διακοπή της σύνδεσης με τα Διαπόντια Νησιά.
Όπως καταλαβαίνετε οι ενέργειές μας θα πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές προς την αποκατάσταση του προβλήματος.
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στα λιμανάκια Μαθρακίου και Οθωνών τα οποία εξυπηρετούν τους κατοίκους των βορειοδυτικότερων νησιών της Ελλάδος. Η αναγκαιότητα παρέμβασής μας είναι σαφώς δεδομένη».

Πρόσκληση για συμμετοχή στη συνεδρίαση της Επιτροπής

Συνεχίζοντας στην επιστολή της η κ. Σαρδελή, αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Μικρών Νησιών και Νησιωτικής Πολιτικής της ΠΙΝ, για την παρέμβαση της ΠΙΝ στις λιμενικές αυτές εγκαταστάσεις «ορφανά λιμάνια»  και ζητεί από τον Υφυπουργό την έγκριση, ούτως ώστε να προχωρήσει οι αναγκαίες παρεμβάσεις – έστω για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καταλήγοντας η Αντιπεριφερειάρχης, ενημερώνει τον Υφυπουργό για την κατάθεση εισήγησης – πρότασης για τα λιμάνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ  τον προσκαλεί σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα:  «Συγκοινωνίες ΠΙΝ»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer