Αρκετά μεγάλες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τιμές των ξενοδοχείων των άλλων Ιόνιων νησιών.
Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των ξενοδοχείων το Σεπτέμβριο στη Κεφαλονιά
Πρωτοσέλιδα
08/09/2015 | 17:18

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αλλά αποτελεί μια καλή χρονική επιλογή για διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς, αφού ο καιρός παραμένει καλός και οι τιμές των καταλυμάτων είναι αρκετά οικονομικότερες. Μάλιστα, οι ξενοδοχειακές τιμές, με εξαίρεση των Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν κατά κύριο λόγο μειώσεις συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι μεταβολές σε ετήσια βάση είναι αρκετά χαμηλές, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω.

Πιο αναλυτικά, η Σαντορίνη και η Μύκονος, οι ελληνικοί προορισμοί με τις υψηλότερες τιμές κατά τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτες μειώσεις στις τιμές τους συγκριτικά με τον Αύγουστο, αλλά και συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη Σαντορίνη διαμορφώνεται στα 248 ευρώ, 40 τοις εκατό χαμηλότερη συγκριτικά με τον Αύγουστο. Στη Μύκονο, η αντίστοιχη μειωτική μεταβολή αγγίζει το 55 τοις εκατό, ενώ συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβρη, τόσο η Σαντορίνη, όσο και η Μύκονος είναι οικονομικότερες κατά 4 και 5 τοις εκατό αντίστοιχα.

Αρκετά μεγάλες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιονίων νησιών, αλλά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, με την Ύδρα να έχει κατά 54 τοις εκατό χαμηλότερες τιμές, από αυτές του Αυγούστου. Αντίστοιχα μεγάλη μείωση είχαν και οι τιμές των ξενοδοχείων της Πάργας, οι οποίες τώρα είναι κατά 45 τοις εκατό χαμηλότερες.

Το Ηράκλειο και τα Χανιά, έχουν επίσης μειώσει τις ξενοδοχειακές τους τιμές, κατά 2 και 17 τοις εκατό αντίστοιχα, αυξάνοντας, ωστόσο, λίγο το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι τουρίστες συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβρη.

 

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Σεπτέμβριο:

image001

 

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

 

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer