Σπασμένες πόρτες και παράθυρα, ετοιμόρροπη στέγη, κατεστραμμένα θρανία και καρέκλες και αίθουσες γεμάτες σκουπίδια και άχρηστα υλικά…
Σε απελπιστική κατάσταση το Δημοτικό σχολείο των Πουλάτων [εικόνες]
Κοινωνία
23/04/2017 | 08:30

Σπασμένες πόρτες και παράθυρα, ετοιμόρροπη στέγη, κατεστραμμένα θρανία και καρέκλες και αίθουσες γεμάτες σκουπίδια και άχρηστα υλικά…

Αυτή είναι δυστυχώς η θλιβερή εικόνα που αντικρίζει όποιος επισκεφτεί το κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Ένα μετασεισμικό κτίριο που στέγασε τους μικρούς μαθητές των Πουλάτων και μαζί τα όνειρά τους για πάνω από δυο δεκαετίες, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980 όπου και έκλεισε, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα Δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, λόγω της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού αλλά και της μεταφοράς του συνόλου της σχολικής δραστηριότητας στη Σάμη.

Έκτοτε το κτίριο που έχει συνολική επιφάνεια 138 τ.μ. χρησιμοποιήθηκε ως Εκλογικό Κέντρο μέχρι και το 2014 όπου λόγω πλήρους ακαταλληλότητας παροπλίστηκε.  

Στο ενδιάμεσο είναι αλήθεια πως έγιναν ορισμένες προσπάθειες για την επισκευή του ή την κατασκευή νέου κτιρίου στον ίδιο χώρο, ωστόσο δεν ευοδώθηκαν. Συγκεκριμένα όπως γράφουν τα poulatakefalonias, στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 στα πλαίσια της 14ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, πριν δηλαδή τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλλονιάς, πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για την κατεδάφιση του σχολείου και την κατασκευή στον ίδιο χώρο νέου κτιρίου μικρότερου εμβαδού προκειμένου να αποδοθεί στην Τοπική Κοινότητα για χρήση κατά το δοκούν. Μάλιστα υπήρξε δέσμευση από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για άμεση ένταξη του έργου στο τεχνικό πρόγραμμα του 2010 για μελέτη και δημοπράτηση. Σημειώνεται για την ιστορία, ότι κατά την περίοδο αυτή Δήμαρχος Σάμης ήταν ο κ. Μανώλης Βαλέτας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας. 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer