Διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Σεμινάριο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα
Κοινωνία
04/01/2013 | 19:51

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου ξεκινά στην Κεφαλονιά το εξαήμερο Σεμινάριο Διά Βίου Μάθηση για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας στα Τοπικά Νησιωτικά Προϊόντα και Υπηρεσίες, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το εξαήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ­θύνεται τόσο σε τοπικούς παραγωγούς και επι­χειρηματίες όσο και σε αγρότες και κτηνοτρό­φους.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί πιστοποιητικό γνώσεων επικυρωμένο από το Τμήμα Τεχνολογί­ας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής
(e-mail: a.vitoratos@yahoo.com)

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος, τηλ: 26710-27101

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κεφαλονιά, 7 – 12 Ιανουαρίου 2013

Αμφιθέατρο Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, Αργοστόλι

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Ιανουαρίου 2013

14:OO-14:30  Έναρξη   (Ανδρέας Βιτωράτος)

14:30-15:30  Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα Προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία Τροφίμων [Α΄] (Γεωργία Λιοσάτου)

15:30-16:30 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα Προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία Τροφίμων [Β΄](Γεωργία Λιοσάτου)

16:45-17:45  Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)

18:00-19:00  Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)

19:00-20:00 Πράσινη Επιχειρηματικότητα (Διονύσιος Μπενετάτος)

ΤΡΙΤΗ 8 Ιανουαρίου 2013

14:00-15:00 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων [Α΄] (Παναγιώτης Ηλιόπουλος)

15:00-16:00 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων [Β΄] (Παναγιώτης Ηλιόπουλος)

16:15-17:15 Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με ελληνική ταυτότητα (Γεράσιμος Δαναλάτος)

17:30-18:30 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία (Γεράσιμος Δαναλάτος)

18:30-19:30 Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Σπύρος Παπαδάτος)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Ιανουαρίου 2013

14:00-15:00 Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Διονύσιος Μπενετάτος)

15:00-16:00 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Σπύρος Παπαδάτος)

16:15-17:15 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Σπύρος Παπαδάτος)

17:30-18:30 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Παναγιώτης Ηλιόπουλος)

18:30-19:30 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Παναγιώτης Ηλιόπουλος)

ΠΕΜΠΤΗ 10 Ιανουαρίου 2013

14:00-15:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Λουκία Δελλαπόρτα)

15:00-16:00 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Λουκία Δελλαπόρτα)

16:15-17:15 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)

17:15-18:15 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)

18:30-19:30 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική Ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Ανδρέας Βιτωράτος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Ιανουαρίου 2013

14:00-15:00 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική Ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Ανδρέας Βιτωράτος)

15:00-16:00 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων  (Άννα Καλούσιου)

16:15-17:15  Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς)

17:15-18:15 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Σπύρος Πολυκαλάς) 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Ιανουαρίου 2013

9:00-13:00 Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (Ανδρέας Βιτωράτος – Ιωάννης Σαμαράς)

13:00-14:00 Διενέργεια τεστ για την απόκτηση του πιστοποιητικού γνώσεων (Ανδρέας Βιτωράτος)

14:00-15:00 Απονομή πιστοποιητικού γνώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Ανδρέας Βιτωράτος).

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ