Προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέων Δημόσιων Έργων Στράτος Σιμόπουλος
Σεισμόπληκτη κηρύσσεται η Κεφαλονιά
Πολιτική
04/02/2014 | 10:49

Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται όλη η Κεφαλονιά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέων Δημόσιων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα, ενώ επισήμανε ότι «πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτιρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα».

Το υπουργείο Υποδομών, εξήγησε, είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν αυτά πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι΄αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε ότι στο νησί μας καταπλέει ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος, που θα μπορεί να φιλοξενήσει 950 άτομα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούσαμε χθες μοιράσαμε 1.200 μερίδες φαγητού και νερό, ενώ χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των σεισμόπληκτων πολιτών 10 λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να μη μείνει ο κόσμος στο δρόμο» τόνισε.

2seismos_lhjouri18

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer