Αβέβαιο το Μέλλον της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης». σκληση των γονιών σε Λαϊκή Συνέλευση.
Σήμερα η συνάντηση των γονιών των μαθητών της Φιλαρμονικής Σάμης με τους Αιρετούς του νομού μας
Πολιτισμός
26/03/2015 | 10:53

Η Φιλαρμονική Σάμης ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2000 απ’ τον τότε Δήμαρχο Σάμης Γερ. Αρτελάρη και για μιά δεκαετία αποτέλεσε άξιο εκπρόσωπο του Δήμου Σάμης εντός και εκτός Κεφαλλονιάς συμμετέχοντας σε όλες τις πολιτιστικές-κοινωνικές-θρησκευτικές εκδηλώσεις που χρειαζόταν. Απ’ το 2011 στον ενιαίο πλέον δήμο , η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης» αποτελεί τμήμα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού του Δήμου Κεφαλονιάς.
Αποτελείται κυρίως από νέους μουσικούς (μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου) και επιπλέον εκπαιδεύει 15-20 παιδιά ετησίως, ανανεώνοντας έτσι συνεχώς το μουσικό σώμα.

Στόχος όλων, είναι οι νέοι να αγαπήσουν την καλή μουσική και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της ορχήστρας, έτσι ώστε να γίνουν οι συνεχιστές της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης.
Δημιουργός και διευθυντής της φιλαρμονικής απ’ την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα είναι ο Αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος
Η παρουσία και η προσφορά του αρχιμουσικού κ. Γεράσιμου Γεωργόπουλου, όλα αυτά τα χρόνια στην Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης», ήταν ο βασικός καταλύτης, της εύρυθμης λειτουργίας αυτής και της επιτυχημένης κατά κοινή ομολογία, μέχρι τώρα πορείας της.
Παρ’ όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην λειτουργία της φιλαρμονικής από την ίδρυση του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς και μετά, ο κ. Γεωργόπουλος σε συνεργασία με τους μαθητές του και τους γονείς, πάντα έβρισκαν λύση για την ομαλή λειτουργία της.
Η συνεργασία του αρχιμουσικού με την φιλαρμονική μας (ΚΕΔΗΚΕ), γινόταν μέσα από οχτάμηνες συμβάσεις έργου οι οποίες μισθολογικά κάλυπταν και τους δώδεκα μήνες καθότι η φιλαρμονική λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση.
Ξαφνικά η διοίκηση της ΚΕΔΗΚΕ, χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο, αποφάσισε να θέσει σε επισφάλεια την δεκαπενταετή συνεργασία του κ. Γεωργόπουλου με την φιλαρμονική, προκηρύσσοντας διαγωνισμό πρόσληψης για την κάλυψη της θέσης του αρχιμουσικού της φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης» και μάλιστα όχι με καλλιτεχνικά κριτήρια όπως θα έπρεπε, αλλά με οικονομικά, κατεβάζοντας το ποσό της αμοιβής του, κατά 4.000 ευρώ!!! , ενώ σε άλλα καλλιτεχνικά σχήματά της, προέβη σε αυξήσεις αμοιβών.
Κατόπιν αυτού ο αρχιμουσικός κ. Γεωργόπουλος θεωρώντας αυτή την εξέλιξη, εκτός από οικονομικά ασύμφορη και προσβλητική προς το πρόσωπό του, και παρότι κατέχει όλα τα καλλιτεχνικά προσόντα που ζητάει η προκήρυξη, μας δήλωσε πως προβληματίζεται τα μέγιστα, αν θα πρέπει να μπει στην διαδικασία που προτείνει η ΚΕΔΗΚΕ, καθότι θεωρεί ότι η φιλαρμονική Σάμης αδικείται σε σχέση με τις υπόλοιπες φιλαρμονικές και χορωδίες σχετικά με τα ποσά που έχει προϋπολογίσει η ΚΕΔΗΚΕ και σύμφωνα πάντα με το μαθητολόγιο αλλά και τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ετησίως το κάθε σχήμα.
Εάν αυτό συμβεί και ο κ. Γεωργόπουλος διακόψει την συνεργασία με την φιλαρμονική μας, θεωρούμε ύστερα και από την αρμονική σχέση που έχει χτίσει τόσα χρόνια με τα παιδιά μας, πως η διακοπή αυτή, θα οδηγήσει τη φιλαρμονική σε κλείσιμο!!!
Τα παιδιά και οι γονείς πιστεύοντας πως είναι άδικο αυτό που γίνεται στο πρόσωπο του αρχιμουσικού, ζητάμε και θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη, την παραμονή και την συνέχιση της συνεργασίας του αρχιμουσικού με την φιλαρμονική μας.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, , μη μπορώντας να ερμηνεύσουμε την κίνηση αυτή του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ και επειδή θεωρούμε, ότι η φιλαρμονική και η μουσική γενικότερα είναι πολύτιμα στοιχεία για τον εξευγενισμό και την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, καλούμε όλους τους γονείς των μαθητών της φιλαρμονικής, την Βουλευτή κα. Θεοπεφτάτου, τον Περιφερειάρχη Ι.Ν. κ. Γαλιατσάτο, τον Α/περιφεριάρχη κ. Δρακουλόγκωνα, τον Δήμαρχο κ. Παρίση, τον Α/δήμαρχο Σάμης κ. Λυκούδη, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚΕ, τον Α/δήμαρχο Πυλαρέων κ. Αλυσανδράτο, τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, των Δ.Ε. Σάμης και Πυλάρου, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Σάμης και Πυλάρου, καθώς και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των δύο Δημοτικών Ενοτήτων και τους εντεταλμένους συμβούλους αυτών., σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 26/3/2015 και ώρα 19.00 σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου Σάμης, για να βρεθεί λύση που θα αφορά στη συνέχιση της συνεργασίας του αρχιμουσικού και ιδρυτή της φιλαρμονικής κ. Γεωργόπουλου με την μπάντα μας και να βρεθούν λύσεις δια παντός στα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και παραμένουν άλυτα στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων.
Επειδή όμως, τα παιδιά της φιλαρμονικής, είναι μέρος ενός συνόλου που λέγεται νεολαία της ευρύτερης περιοχής Σάμης και Πυλάρου και επειδή στερούνται βασικών αγαθών που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και βιώνουν την γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής μας, αποφασίσαμε το πλατύ αυτό κάλεσμα σε όλους του αιρετούς που προαναφέραμε, για να συζητήσουμε μαζί τους και να ψάξουμε λύσεις και στα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα παιδιά μας.
Κι’ εμείς οι γονείς όμως, είμαστε μέρος ενός συνόλου, κατοίκων μιας περιοχής, που η υποβάθμιση της τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοφανής! Έτσι αποφασίσαμε στην σύσκεψη αυτή, να θέσουμε και θέματα γενικότερου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.
Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι η παρουσία των αιρετών και όσων περισσότερων κατοίκων της περιοχής μας κρίνεται άκρως απαραίτητη.
Για την γενική συνέλευση της Φιλαρμονικής «Θέμος Αμούργης»
Η Τριμελής Επιτροπή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer