Σε φιάσκο, όπως ομολόγησαν ακόμη και υποψήφιοι, εξελίχθηκε η σημερινή εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
«Πόλεμος» ευθυνών στη ΝΔ μετά το φιάσκο με τις εκλογές
Πολιτική
22/11/2015 | 17:19

Σε φιάσκο, όπως ομολόγησαν ακόμη και υποψήφιοι, εξελίχθηκε η σημερινή εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η αναβολή των εκλογών λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα έφερε εντάσεις, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητούν την παραίτηση Μεϊμαράκη από την ηγεσία της ΝΔ και τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει λόγο για «υπευθύνους με ονοματεπώνυμο», σημειώνοντας μάλιστα πως είχε τις ανησυχίες του από χθες το βράδυ για το κατά πόσο θα εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία. Κύκλοι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, πάλι, επισήμαναν πως δεν παραιτείται και ότι «η ΝΔ έχει πρόεδρο».

Κι ενώ οι κάλπες είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 07:00 το πρωί, μέχρι τις 10:00 περίπου το πρωί της Κυριακής οι πολίτες δεν μπορούσαν να ψηφίσουν. Υπήρχαν άμεσα αντιδράσεις από το σύνολο των υποψηφίων, με αποτέλεσμα να συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και να αποφασίσει τελικά την αναβολή των εκλογών. Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε προειδοποιήσει πως αν δεν αναβαλλόταν, θα απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΦΕ.

Μετά την επίσημη αναβολή, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για υπευθύνους με ονοματεπώνυμο. «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους. Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και διευκρίνισε πως «είχα εκφράσει από χθες τις ανησυχίες μου. Η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει κανονικά διαδικασία».

Για «μαύρη σελίδα» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Παράλληλα, πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου και, επίσης, ζήτησε να ορίσει η κ. Γιαννάκου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Τις παραιτήσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για «αδιανόητα πράγματα που προσβάλουν τον κόσμο της παράταξης».

Στο μεταξύ, κύκλοι που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη διαμήνυσαν ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν σπέκουλα». Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενημέρωνε ότι σε μερικές κάλπες με πρωτοβουλία τοπικών εφορευτικών επιτροπών είχε ξεκινήσει χειρόγραφη διαδικασία και έδινε στη δημοσιότητα καταμέτρηση των ψήφων μέχρι τη στιγμή που οριστικά αποφασίστηκε αναβολή της διαδικασίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer