Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή μόνο με τον αγώνα και την οργάνωση του λαού σε όλα τα μέτωπα μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου
Πολιτική
22/11/2015 | 17:32

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ
Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ)με αφορμή την διαδικασία παραλαβής των προσφορών για τον διαγωνισμό του έργου: « Αναβάθμιση φωτισμού κοινοχρήστων χώρων Αργοστολίου για την εξοικονόμηση ενέργειας», έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο που δεν είναι άλλο από αυτό που στηρίζει έμμεσα είτε άμεσα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του λαού και των δημοτών.
Η διαφορά είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ωφεληθήκαν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των δημοτών, επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν άμεση σχέση με εταιρεία που εκπροσωπείται από ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου.
Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή έδωσε συνέχεια στην υλοποίηση του παραπάνω διαγωνισμού αξίας 69.388,85 ευρώ , χωρίς να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή την απόφαση της επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ (αρμόδια για τις προμήθειες) για τις δυο ενστάσεις που είχαν υποβληθεί από δυο άλλες εταιρείες κατά των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού και χωρίς η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει επί αυτών (απαραίτητη προϋπόθεση που ορίζει ο νόμος).
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι αυτή η στάση της Δ. Αρχής που δεν είναι η μοναδική τέτοιου είδους, αποκαλύπτει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η διαπλοκή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντιλαϊκή πολιτική και την διαχείριση της, και αποτελεί ένα από τα πιο φερέγγυα «εργαλεία» και μέσον για την υλοποίησή της σε όλες τις βαθμίδες από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, την τοπική διοίκηση κλπ. «Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο…το σύστημα».
Καλούμε τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να αντιδράσει σθεναρά σε τέτοια φαινόμενα που τελικά έχουν αποδέκτη τον ίδιο αφού του φορτώνουν καθημερινά νέα βάρη και βάσανα. Δεν είναι βεβαίως τόσο τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται και που φέρουν τις ευθύνες τους και θέλουν αλλαγή, όσο το ίδιο το σύστημα που δίνει την δυνατότητα να αναπαράγονται τέτοια φαινόμενα που πάντα βρίσκονται σε αντίθεση με την ανάγκη κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που σφαγιάζονται στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή μόνο με τον αγώνα και την οργάνωση του λαού σε όλα τα μέτωπα μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Αργοστόλι 21 Νοέμβρη 2015
Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer