Όμορφα διακοσμημένο, χωρίς υπερβολές και δαπανηρές λύσεις, μπορεί να δώσει την εορταστική νότα στην ατμόσφαιρα
Πως να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Κοινωνία
24/12/2014 | 17:08

Μέρες γιορτής, Αγάπης, Χαράς. Όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα γύρω από το γιορτινό τραπέζι, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Για το λόγο αυτό, το τραπέζι μας τις μέρες των γιορτών πρέπει να υποστηρίζει το ρόλο του. Όμορφα διακοσμημένο, χωρίς υπερβολές και δαπανηρές λύσεις, μπορεί να δώσει την εορταστική νότα στην ατμόσφαιρα.

Ας δούμε λοιπόν ορισμένες έξυπνες, εύκολες και οικονομικές λύσεις για να κάνετε το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι αξέχαστο σε συγγενείς και φίλους.

  1. Στεφάνι με χρωματιστά κεριά
    Θα χρειαστείτε 6-7 χοντρά κεριά σε διαφορετικά χρώματα και ύψη. Μπορεί ήδη να έχετε στο σπίτι – αν όχι θα βρείτε στην αγορά μεγάλη ποικιλία και σε πολύ οικονομικές τιμές. Θα χρειαστείτε επίσης ένα στεφάνι, που επίσης μπορεί να έχετε, αλλά μπορείτε και πολύ εύκολα να φτιάξετε παίρνοντας μερικά κλωναράκια πεύκου και δένοντάς τα μαζί. Μερικά κουκουνάρια θα ομορφύνουν και θα κάνουν πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Αφού φτιάξετε το χειροποίητο στεφάνι σας, τοποθετήστε το στο κέντρο του τραπεζιού σας. Στη μέση του θα βάλετε τα κεριά σας και αν θέλετε μερικές μπάλες που έχουν περισσέψει από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
    Tip. Αν το στεφάνι με τα κεριά θα είναι το κεντρικό στολίδι του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, καλό είναι τα κεριά σας να μην είναι αρωματικά, γιατί η μυρωδιά τους θα ενοχλεί την ώρα του φαγητού.
  2. Δώστε έμφαση στο σερβίτσιο και στο σετ τραπεζομάντιλου-πετσέτας
    Εννοείται πως αυτές τις μέρες θα βγουν τα καλά τα σερβίτσια στα τραπέζια. Ανάλογα με τα σετ που διαθέτετε, μπορείτε να παίξετε κάνοντας διάφορους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, ένα λευκό σερβίτσιο θα στολιστεί υπέροχα από πετσέτες σε κόκκινο εορταστικό χρώμα, που θα περάσετε μέσα σε εντυπωσιακούς κρίκους ή θα δέσετε με μια χρυσή κορδέλα. Ο στολισμός του πιάτου σας θα ολοκληρωθεί από ένα μικρό κλωναράκι γκυ, που οι φιλοξενούμενοί σας θα πάρουν έπειτα μαζί τους.
    Tip. Αν το σερβίτσιο σας έχει χρώμα, δώστε μεγαλοπρέπεια στο τραπέζι σας με ένα κατάλευκο τραπεζομάντιλο, αλλά προτιμήστε οι πετσέτες σας να μην ακολουθούν το χρώμα του τραπεζομάντιλου, αλλά ένα από τα χρώματα των πιάτων σας.
  3. Σε τόνους του λευκού και του μπλε
    Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό φέτος, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς σας; Λοιπόν, βγείτε μια βόλτα στην αγορά, στα καταστήματα με τα εποχικά χριστουγεννιάτικα είδη ή και στο σούπερ μάρκετ, και θα εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα. Ο στόχος μας είναι μικροστολίδια και μπιχλιμπίδια σε βαθύ μπλε και ασημί χρώμα. Απαραίτητο είναι ένα λευκό τραπεζομάντιλο, το οποίο θα λειτουργήσει ως ο καμβάς πάνω στον οποίο θα μεγαλουργήσετε και μπλε πετσέτες. Αν δεν έχετε υφασμάτινες, στο σούπερ μάρκετ θα βρείτε τις μεγάλου μεγέθους, πιο επίσημες χαρτοπετσέτες, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και στο γιορτινό τραπέζι. Και ξεκινάμε.
    Αφού στρώσετε το τραπεζομάντιλό σας και τοποθετήσετε τα σερβίτσια, στη συνέχεια σκορπίστε τα στολίδια σας (πέρλες, πετρούλες, μπάλες κ.ά.) σε όλη την επιφάνεια. Αν βρείτε μικρά διακοσμητικά δεντράκια σε λευκό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1-2 σε κάποια σημεία του τραπεζιού σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μερικά κεριά σε ασημί και μπλε χρώμα ανάμεσα στα σερβίτσια. Για τον κεντρικό στολισμό σας κάντε το εξής: Τυλίξτε μερικά άδεια κουτιά, διαφορετικού μεγέθους, αλλά όχι μεγάλα, με γυαλιστερές κόλλες στα βασικά σας χρώματα, δηλαδή ασημί και μπλε, περάστε γύρω κορδέλες και κολλήστε φιογκάκια. Τέλος, τοποθετήστε τα σε έναν δίσκο, προσθέστε μερικά κεράκια, λίγες πέρλες και βάλτε στο κέντρο του τραπεζιού σας.
  4. Όσο πιο απλό τόσο πιο όμορφο
    Είτε είστε λάτρεις της απλότητας είτε ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να κάνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας ελκυστικό. Αυτά που χρειαζόμαστε είναι ένα λευκό τραπεζομάντιλο και ένα επίσης λευκό σερβίτσιο. (Αν δεν διαθέτετε λευκό, αλλά άλλο χρώμα είναι εντάξει, αρκεί και το σερβίτσιο σας να είναι στην ίδια απόχρωση). Αφού στρώσετε το τραπεζομάντιλο και τοποθετήσετε τα σερβίτσια σας, ένα κλωναράκι γκυ πάνω στο πιάτο θα αποδώσει τη μεγαλοπρέπεια της γιορτής με τον πιο λιτό και όμορφο τρόπο.
  5. Με ράνερ και κηροπήγια
    Ένα λευκό τραπεζομάντιλο, ένα κόκκινο ράνερ, χρυσές πετσέτες και 3-4 λευκά κηροπήγια στα οποία μπορείτε να περάσετε μικρά στεφανάκια στη βάση θα στολίσουν το τραπέζι σας με γιορτινή λάμψη. Εννοείται πως τα καλά σερβίτσια του σπιτιού θα λάβουν θέση πάνω στο τραπέζι για να συμπληρώσουν την εορταστική ατμόσφαιρα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer