Από το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο
Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.”
Πολιτισμός
08/04/2014 | 19:16

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο προβάλει σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στις 8:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου. Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

Όπως και στα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions (Debtocracy 2011, Catastroica 2012) το κόστος παραγωγής καλύπτεται αποκλειστικά από την οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.

Έτσι, χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης το Φασισμός Α.Ε τολμά να σπάσει ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.

Μέσα από άγνωστες ιστορικές πτυχές, το Φασισμός Α.Ε. μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.

Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του Φασισμός Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.

Την ίδια μέρα και ώρα, έχουν προγραμματιστεί δεκάδες προβολές σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη από συλλογικότητες πολιτών, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ:http://infowarproductions.com/προβολες-screenings/

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

www.e-traverso.gr

Afisa Fasismos Kefalonia

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer