Σε μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθουν για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου
Ενας μεσαιωνικός ύμνος για την Κεφαλονιά
Κοινωνία
08/04/2014 | 10:41

Ο μεσαιωνικός ύμνος «Stabat Mater» είναι ένας από τους λίγους θρησκευτικούς ύμνους που έχουν επιζήσει και παραμένουν σε λειτουργική χρήση. Μια σπουδαία μελοποίηση (λόγω απλότητας και αμεσότητας του συναισθήματος) είναι αυτή του Ιταλού Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι, το 1736, ενώ το 1871 ο συνθέτης (επίσης Ιταλός) Λουίτζι Ροντόλφο Μποκερίνι ολοκλήρωσε τη δική του μελοποίηση. Στον αντίποδα, μια ακόμη είναι αυτή του νεότερου και διακεκριμένου σύγχρονου μουσικού της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Φέργκιους Κάρρυ.

Ο ύμνος και οι τρεις εκδοχές της μελοποίησής του θα παρουσιαστούν σε μια ξεχωριστή συναυλία στις 13 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων στη Λυρική Σκηνή (σε μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και της Μάτας Κατσούλη) και μάλιστα με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των καλλιτεχνικών σωμάτων του οργανισμού (Ορχήστρα, Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής, Χορωδία και Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ). Ξεχωριστή όμως και για έναν παραπάνω λόγο: το σύνολο των εσόδων της συναυλίας θα προσφερθεί για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, από τους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

Πηγή: tanea.gr

gewrgakatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer