Η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να είναι βασικό μέτωπο πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και απαιτεί ρήξη και σύγκρουση με την Ε.Ε, την Ελληνική Αστική τάξη και τα κόμματα τους.
Προτάσεις Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
Πολιτική
02/10/2014 | 14:52

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης

Προς κ. Πρόεδρο του Π.Σ  Ι.Ν

Τον κ. Περιφερειάρχη 

 και  κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους

  

Εντείνεται η αντιλαϊκή επέλαση της Ε.Ε Κυβέρνησης και Ελληνικής Αστικής Τάξης σε όλα τα μέτωπα. Οξύνονται όλα τα λαϊκά προβλήματα.

Θεωρούμε ότι το Π.Σ πρέπει να συζητήσει και να πάρει θέση για ορισμένα βασικά από αυτά.

Έτσι  προτείνουμε να συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Π.Σ 12-10-2014 τα εξής θέματα τα οποία αξιολογούμε ως εξαιρετικά σημαντικά και άμεσης προτεραιότητας.

  • Η ιδιωτικοποίηση Δημοσίων εκτάσεων και Δημοσίων υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια. Μαρίνες κλπ) σε όλα τα Ιόνια Νησιά που έχουν συναποφασίσει  η Ε.Ε και η Ελληνική Κυβέρνηση. Προτείνουμε το Π.Σ να εκφράσει την συνολική αντίθεση του σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης  των Δημόσιων υποδομών και εκτάσεων ( πώληση,  μακρόχρονη  ενοικίαση, σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κλπ)
  • Την λεγόμενη αξιολόγηση  που είναι το όχημα για εκτεταμένες απολύσεις Δημοσιών υπαλλήλων και την παραχώρηση των υπηρεσιών  που αυτοί καλύπτουν σε ιδιωτικές εταιρείες. Προτείνουμε το Π.Σ να απαιτήσει την κατάργηση του νόμου και να αποφασίσει να μην προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  • Για τις μεταφορές των μαθητών σ’ όλα τα Ιόνια Νησιά που υπάρχουν σοβαρά κενά.
  • Είναι οξύ το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κεφαλονιά ιδιαίτερα στα σχολεία του Ληξουρίου. Φαίνεται ότι υπάρχει προσανατολισμός της Κυβέρνησης να επισκευάσει απλά τα σχολεία που έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και όχι να κτίσει καινούργια.  Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Παιδείας απαντάει σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ ότι δεν έχει αίτημα για κατασκευή άλλων σχολείων πλην ενός. Η Περιφερειακή αρχή δεν κάνει τίποτα για την κατασκευή νέων σχολείων.

 Το Π.Σ να απαιτήσει την άμεση χρηματοδότηση για την κατασκευή πέντε νέων σχολικών κτιρίων.

  • Το πρόβλημα της ανεργίας παραμένει οξύ και στα Ιόνια Νησιά. Το Π.Σ να απαιτήσει από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των ανέργων όπως , α)επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργοι. β)  πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, όλων των ανέργων και των οικογενειών τους.

Προτείνουμε επίσης τρία ψηφίσματα:

  1.     Να απαιτηθεί από την Κυβέρνηση η κατάργηση του άδικου και αντιλαϊκού ΕΝΦΙΑ.
  2.     Να υιοθετηθεί το ψήφισμα του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας –Ηγουμενίτσας που αφορά την ασφάλεια των δρομολογίων των πλοίων.
  3.     Να απαιτηθεί από τους ξενοδόχους και την Κυβέρνηση η καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους ξεν/λους και η κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιβάλει στα ξενοδοχεία με άγρια εντατικοποίηση, εργοδοτική τρομοκρατία, απλήρωτα ρεπό που οδηγούν σε λιποθυμίες ξεν/λων, σε παρατήσεις επειδή δεν αντέχουν.

Για το  μεγάλο πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων αξίζει να υπογραμμίσουμε τα εξής:  Η ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκτάσεων και υποδομών είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε και της Ελληνικής Αστικής τάξης και όχι απλά  μια επιλογή της σημερινής κυβέρνησης. Πάνε μαζί με την μείωση της τιμής της εργατικής  δύναμης. Όσα κόμματα τάσσονται υπέρ της Ε.Ε στην πραγματικότητα είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ανεξάρτητα αν διαφοροποιούνται στην μορφή της ιδιωτικοποίησης. Ήταν αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Προέδρου του Σύριζα κ. Τσίπρα στην Θεσ/νικη όπου είπε «Τις ιδιωτικοποιήσεις θα τις επανεξετάσει η βουλή και όποια δεν είναι εντάξει θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».  Δεν είπε τίποτα για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, θα κοιτάξουν μόνον αν είναι «εντάξει»;;!!

Εδώ στην Κέρκυρα παίρνεται μια πρωτοβουλία για σύσκεψη από τον βουλευτή του Σύριζα, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο (όλοι στελέχη του Σύριζα) για να φτιάξουν λένε μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου…. Τίθεται  το ερώτημα :Γιατί δεν το έβαλαν για συζήτηση στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο; Είναι προφανές ότι θέλουν να το αξιοποιήσουν μικροκομματικά αλλά και παράλληλα να αποφύγουν εσωπαραταξιακές διαφοροποιήσεις γιατί είναι γνωστό ότι π.χ στο Δήμο Κέρκυρας έχουν αντίθετες θέσεις, (άλλοι  είναι υπέρ και άλλοι κατά των ιδιωτικοποιήσεων). Πάντως η στάση τους δείχνει πόσο υπολογίζουν τα αιρετά όργανα της τοπικής διοίκησης. Απλά τα περιφρονούν.

Πάντως ο λαός των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα όσοι στήριξαν τον Σύριζα και τους συνδυασμούς του στους Δήμους και τις Περιφέρειες μπορούν και πρέπει να βγάλουν  χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για την καλπάζουσα διγλωσσία του Σύριζα και τον πολιτικό καιροσκοπισμό του.

Η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να είναι βασικό μέτωπο πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και απαιτεί ρήξη και σύγκρουση με την Ε.Ε, την Ελληνική  Αστική τάξη και τα κόμματα τους

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer