«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης
Προαναγγέλλει παράλληλο νόμισμα ο Βαρουφάκης
Πολιτική
05/07/2015 | 23:33

«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης,. σύμφωνα με τον απεσταλμένο της βρετανικ΄ςη εφημερίδας Telegraph  Ambrose Evans-Pritchard.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα.

Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών παραδέχονται ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε αναφερθεί σε αυτό το σενάριο, αλλά σε ανύποπτο χρόνο. Ο ίδιος ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter  αναφέρει : «Η θέση της Ελλάδας στο € είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα».

Τι έγραψε στο Twitter:

Η θέση της Ελλάδας στο € είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer