Κακοδιαχείριση, αλόγιστες σπατάλες, διορισμοί των ημετέρων, ανυπαρξία προγραμματισμού, είναι ο απολογισμός της διαχείρισης των Δήμων την τελευταία 20αετία!!!
«Προίκα» 42 εκατομμυρίων στις νέες γενιές της Κεφαλονιάς
Πολιτική
06/04/2011 | 00:48

Μέσα σε δυόμιση ώρες, σε 47 σλάιντς και απαντώντας αναλυτικά σε 22 ερωτήσεις στους δημοσιογράφους ο Αλέξανδρος Παρίσης κατέρριψε το «μύθο» των «άξιων και ικανών» της τοπικής αυτοδιοίκησης των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Το συνολικό χρέος αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 42 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργαζόμενοι στο νέο Δήμο  είναι συνολικά 573 άτομα. Τα μηνιαία έξοδα του Δήμου  είναι 1,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα μηνιαία έσοδα είναι μόλις… 700 χιλιάδες. Δηλαδή, κάθε μήνα «μπαίνουμε» μέσα 400 χιλιάδες ευρώ !!! Μάλιστα ο Αλέξανδρος Παρίσης πρόσθεσε με γλαφυρό τρόπο… «άλλοι πληρώνονται, άλλοι είναι απλήρωτοι» !!!

Η σπατάλη των ΝΠΔΔ ήταν τεράστια… απίστευτα χρέη που κάθε χρόνο διογκωνόντουσαν. Παρέλαβε  «μποστάνι» ο Δήμος, με 5 εργαζόμενους και με γεωπόνο να παίρνει 34 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Τα χρέη είναι τεράστια…

Υπήρξε μελέτη εδώ και 17 χρόνια στο… συρτάρι ενός δημαρχείου, όμως ο μελετητής είχε εισπράξει το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ!!! Το έργο φυσικά δεν έγινε ποτέ…

Από το 2002 – 2006 στο Δήμο Λειβαθούς έγινε μεγάλη κακοδιαχείριση, που ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Βρέθηκε ΚΑΠΗ με εγγεγραμμένους χρήστες 140 άτομα, ενώ στη πραγματικότητα… υπήρχαν μόλις 3 άτομα. Τα υπόλοιπα 137 δεν βρέθηκαν ποτέ. Το παράλογο όμως της τραγικής ιστορίας είναι… ότι οι εργαζόμενοι στο ΚΑΠΗ ήταν 6 άτομα. Δηλαδή, αναλογούσε ο κάθε χρήστης να έχει 2 εργαζόμενους !!!

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος για τη Διαδημοτική. Μάλιστα, έδωσε την πληροφορία πως όσοι είχαν προϋπηρεσία πέντε χρόνια θα γίνουν αορίστου χρόνου (κάτι που πρώτο το e-kefalonia αποκλειστικά είχε αποκαλύψει). Δυστυχώς, όσοι εργάζονταν για λιγότερο διάστημα στη Διαδημοτική, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

 Κλείνοντας, ξεκαθάρισε πως δεν θα αυξηθούν τέλη και δεν πάρει δάνεια, απλώς ζητά να πληρώσουν όσοι έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δήμο μέσω διακανονισμών.

sunenteuji dimarxou1

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer