Ποιες είναι οι σκέψεις των εμπλεκόμενων φορέων. Αλλάζει διαδρομή και η Περιφορά του Επιταφίου λόγω έργων στη κεντρική πλατεία.
Που θα γίνει φέτος η Ανάσταση στο Αργοστόλι;
Εκκλησία
05/04/2017 | 10:13

Πλησιάζουν οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας όπου και φέτος θα εορταστούν παραδοσιακά και με λαμπρότητα στη Κεφαλονιά. Ωστόσο, φέτος τα έργα στο ιστορικό κέντρο της πλατείας θα αλλάξουν τις συνήθειες μας αφού η πλατεία και οι γύρω δρόμοι είναι υπό κατασκευή.

Και ενώ το πρόγραμμα που βγήκε, μάλλον λίγο γρήγορα, από τη Μητρόπολη και έλεγε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος θα τελέσει την Αναστάσιμη Λειτουργεία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις να γίνει κανονικά η Λειτουργεία στον Ιερό ναό των Ταξιαρχών. Ακολούθως το «Χριστός Ανέστη» να γίνει στη παραλιακή λεωφόρο (εκεί δηλαδή που στήθηκε η εξέδρα για την γιορτή της 25ης Μαρτίου). Η πομπή θα μεταβεί από τους Ταξιάρχες στη παραλιακή και θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο.

Την ίδια ώρα, αλλάζει και ο σχεδιασμός της Περιφοράς των Επιταφίων με τη σκέψη φέτος η πομπή να στρίψει μετά τον Οίκο Ευγηρίας προς το θέατρο, να γίνει μια σύντομη στάση εκεί και στη συνέχεια να επιστρέψει προς την Μητρόπολη.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας, την ΚΕΔΗΚΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer