Ένας πολύ χρήσιμος χάρτης των πολιτιστικών σημείων της χώρας με ένα κλικ. Γιατί η Κεφαλονιά είναι ουραγός;
Πολιτιστικός χάρτης Ελλάδος: Η Κεφαλονιά με ελάχιστα πολιτισμικά σημεία
Πολιτισμός
02/04/2017 | 14:57

Της Ευρυδίκης Λειβαδά

Ένας πολύ χρήσιμος χάρτης των πολιτιστικών σημείων της χώρας με ένα κλικ. Στη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οδυσσέας, μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα.

Ο χάρτης είναι διαδραστικός και μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλους αυτούς τους χώρους πατώντας πάνω σε όποιον επιθυμείτε. Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσετε τον επόμενο πιθανό σας προορισμό και να δείτε τι ενδιαφέρον υπάρχει στη περιοχή, από αρχαία μνημεία μέχρι σπήλαια και γέφυρες.

Στην Κεφαλλονιά οι εγγραφές είναι ελάχιστες μπροστά στην πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Οι αρμόδιοι φορείς του ΥΠΠΟΤ θα πρέπει να συμπληρώσουν άμεσα το κενό.

Για παράδειγμα είναι καταγεγραμμένο το αρχοντικό Γκιντιλίνη – Φωκά Κοσμετάτου ως εξής:
Αξιόλογο και μοναδικό στο Αργοστόλι δείγμα αρχοντικού της προσεισμικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης, στη γραφική οδό Ριζοσπαστών, με τους φοίνικες. Το μέγαρο, όπως αποκαλούνταν παλιά, ήταν αρχικά διώροφο, λιθόκτιστο, με κατώι. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1850.
Στέγασε την Αγγλική Αποστολή και τις οικογένειες Άγγλων αξιωματικών. Χρησιμοποιήθηκε και σαν προξενείο της Νορβηγίας.
Συμμετρία ανοιγμάτων, κορνιζώματα, διακοσμητικές ταινίες κοσμούν τις όψεις του και σήμερα ακόμη. Μετά την αναστήλωση που δέχθηκε, σαν συνέπεια των καταστρεπτικών σεισμών του 1953, οπότε και κατεδαφίστηκε ο δεύτερος όροφος, τοποθετήθηκε στέγη ομοίου τύπου με την προσεισμική, σαν επίστεψη του ισογείου.
Μέχρι και σήμερα, στεγάζει την οικογένεια του Φωκά – Κοσμετάτου, που έχει δώσει στο Δήμο Αργοστολίου δύο δημάρχους.

Για τα υπόλοιπα πατήστε εδώ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer