Έντονο ήταν το Κεφαλλονίτικο στοιχείο στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία χθες το βράδυ.
Άρωμα Κεφαλονιάς στον Ακάθιστο Ύμνο στην Ελευθερώτρια
Εκκλησία
01/04/2017 | 17:07

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Έντονο ήταν το Κεφαλλονίτικο στοιχείο στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία χθες το βράδυ, αφού δεκάδες συμπατριώτες μας βρέθηκαν στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.
Χοροστάτησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού και εξέχων στέλεχος της Αδελφότητας Αθηνών ο π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, ενώ το παρόν έδωσε ο Ληξουριώτης Υπουργός, Γιάννης Μπαλάφας. Η Ακολουθία ήταν πολύ μυσταγωγική, με τον π. Νικόλαο στην ομιλία του να μένει και να εξάρει την πνευματική μητέρα όλων μας, όπως είπε την Παναγία.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας οι Κεφαλλονίτες βρέθηκαν σε παρακείμενη ταβέρνα, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν την παραδοσιακή σκορδαλιά και άλλα νηστίσιμα. Ο Υπουργός στη σύντομη ομιλία του είπε: «Όλοι οι Κεφαλλονίτες έχουμε μέσα μας την ειδική τρέλα που μας ακολουθεί. Εντός του νησιού μας έχουμε διαφορές και προβλήματα, ωστόσο έξω από αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι, με κοινό στόχο να πάει η Κεφαλονιά μπροστά. Είμαι πολύ τυχερός που ανήκω στην Αδελφότητα και από την πλευρά μου θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω».

Ομοψυχία, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει στην Αδελφότητα της Αθήνας ζήτησε ο Γιώργος Γερουλάνος και έκανε έκκληση στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτή διοικητικά, τονίζοντας ότι στις προσεχείς εκλογές πρέπει οι νέοι να πάρουν τα ηνία και να οδηγήσουν ψηλά την Αδελφότητα. Τόσο στην εκκλησία όσο και στο τραπέζι το παρόν έδωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Ραφήνας, Γιώργος Κοκκόλης, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια ο π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης δείχνοντάς τον ως παράδειγμα για τους νέους.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, που έφερε πιο κοντά τα μέλη της Αδελφότητας Αθηνών. Η λιτή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ευχές για το Πάσχα και με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας.

Πηγή: efimeridakefalonia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer