Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είχε προεκλογικά αναφέρει ότι οι μεγάλες προεκλογικές κουβέντες για στήριξη της αγροτικής παραγωγής θα πρέπει αν γίνονται πράξεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μετεκλογικά. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα προεκλογικά λόγια παραμένουν μόνο λόγια μετεκλογικά.
H νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για «κεφαλικό» φόρο στο Ελληνικό κρασί πλήττουν καίρια την αταγωνιστικότητα ενός ανερχόμενου προϊόντος με σημαντικές προοπτικές για όλη την Πελοπόννησο. Είναι γνωστή η συμβολή του οινικού τομέα σε περιοχές όπως η Αχαϊα, η Κορινθία, η Αρκαδία αλλά και το σύνολο των νομών της Πελοποννήσου. Όλα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της οινοποίησης. Επίσης έχουν γίνει προσπάθειες για την κατοχύρωση ονομασιών προέλευσης αλλά και για την βελτίωση των καλλιεργητικών πρακτικών στα οινάμπελα. Και ενώ γίνονται όλα αυτά έρχεται μια απόφαση να χτυπήσει τον τομέα στην «αχίλλειο» πτέρνα του που δεν είναι άλλη από το κόστος παραγωγής και μεταποίησης. Το Ελληνικό κρασί ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να κατακτήσει την Ελληνική και διεθνή αγορά μέσα από την ξεχωριστή ποιότητα αλλά και την κατάλληλη τιμολογιακή πολιτική εισόδου σε νέες αγορές δέχεται το οικονομικό πλήγμα της επιπλέον φορολόγησης. Την ίδια στιγμή οι αγρότες βάλλονται με διάφορους τρόπους όπως αύξηση φορολογίας, αγροτικό πετρέλαιο κ.α.
Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί ότι μέτρα τα οποία πλήττουν το κοστολόγιο παραγωγής των Ελληνικών γεωργικών προϊόντων δεν έχουν καμία σχέση με ανάπτυξη και δεν βοηθούν σε καμία περιπτωση στην παραμονή νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο. Θα πρέπει όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκεμένου να δουν πως μέσα από την πραγματική στήριξη της εγχώριας αγροτικής παραγωγής θα μπορέσουν να βοηθήσουν μεσοπρόθεσμα την χώρα μας να μπει σε τροχιά υγιούς ανάπτυξης.
Από την Διοικούσα Επιτροπή