Ωστόσο μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα περισσότερα σπίτια στην οικοσκευή
Ακατάλληλα 20 σπίτια στη Λευκάδα μετά τις πρώτες αυτοψίες
Κοινωνία
19/11/2015 | 16:03

Τον απολογισμό των ζημιών κάνουν οι κάτοικοι και αρχές στη Λευκάδα, ενώ συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία.

Μέχρι στιγμής, από τα 120 σπίτια που ελέχθησαν, στις πρώτες αυτοψίες των ειδικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές, τα 20 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο χρώμα, τα 34 κρίθηκαν κατοικήσιμα και άλλα 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα.

Ωστόσο μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα περισσότερα σπίτια στην οικοσκευή. Οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλειστοί, διότι σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα.

Επίσης, μετά την προσωρινή εκκένωση του νοσοκομείου της πόλης, μετά το χθεσινό σεισμό μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αποκαταστάθηκε η λειτουργία καθώς κλιμάκιο καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προχώρησε σε έλεγχο του κτιρίου και έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το πρωί στο Πόντι, έγινε η κηδεία της 69χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα μέσα στο σπίτι της, λόγω της κατάπτωσης μεγάλου βράχου. Στη μία το μεσημέρι, στην πόλη της Λευκάδας, έγινε η κηδεία της 82χρονης γυναίκας που καταπλακώθηκε από λιθιά, καθώς οι 2 εκκλησιές στο χωριό της το Αθάνι, έχουν καταρρεύσει.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer