Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ανακοίνωση του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς (ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.), περί «ελέγχου της νομιμότητας των επιχειρήσεων αλλοδαπών».
ΠΑΣΕΒΕ: Απαράδεκτη η ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού που στοχοποιεί αλλοδαπούς
Κοινωνία
14/06/2014 | 09:50

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη και επικίνδυνη την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς (ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.), περί «ελέγχου της νομιμότητας των επιχειρήσεων αλλοδαπών».

Την ώρα που η κυβέρνηση και η ΕΕ βάζουν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο σε εφαρμογή, εξαθλιώνοντας το λαό μας και τους ΕΒΕ σαν κομμάτι του, η πλειοψηφία του Συλλόγου στρέφει όλη της την προσοχή στην «επιχειρηματική δράση των αλλοδαπών». Αποπροσανατολίζουν σκόπιμα, αφού γνωρίζουν καλά ότι «η επιστροφή στην ανάπτυξη», που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όταν γίνει, θα είναι μια ανάπτυξη για τα μονοπώλια που θα οδηγήσει σε πτώχευση χιλιάδες ακόμη μικρούς επαγγελματίες. Κρύβουν ότι δίπλα μας και σαν αποτέλεσμα της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, χρεοκοπούν καθημερινά συνάδελφοί μας, μας λείπουν τα χρήματα για τρόφιμα, φάρμακα, μας κυνηγάν οι τράπεζες και η εφορία. Η κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και όλοι όσοι προσκυνούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – δίνοντας ολοένα περισσότερες εγγυήσεις «καλού παιδιού» στην πλουτοκρατία, δεν εγγυώνται ότι θα γεμίσουν τα μαγαζιά μας, δεν εγγυώνται επιστροφή στα καλά μεροκάματα ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για παιδεία – υγεία – πρόνοια για όλους. Οι απόμαχοι της δουλειάς θα πρέπει σε λίγο να πεθαίνουν δουλεύοντας.
Αλήθεια οι αλλοδαποί ή το φαγοπότι των μονοπωλίων φταίνε που τελείωσαν τα ψίχουλα;
Οι αλλοδαποί ή το φαγοπότι των ισχυρών ομίλων καθόρισαν τον περιορισμό του μεροκάματου, τα χρέη, την απογείωση των φόρων;
Αν φταίει για όλα το παραεμπόριο και οι αλλοδαποί τότε δεν έχουν καμία ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της. Δε φταίνε εκείνοι που έταζαν στους ΕΒΕ ότι με την ΟΝΕ θα απολαμβάναμε τις ευκαιρίες της μεγάλης ευρωπαϊκής αγοράς.
Συνάδελφε, η ΠΑΣΕΒΕ σου λέει καθαρά: Πληρώνουμε τα σπασμένα της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας», την καραμέλα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να σε προβληματίσει, το γεγονός ότι όλες οι ενισχύσεις πάνε στις τράπεζες και από κει στα μονοπώλια. Γι αυτό ο ΕΟΠΠΥ δεν έχει για φάρμακα, ο ΟΑΕΕ παραπαίει, τα νοσοκομεία ασθενούν. Γι αυτό κόβονται μισθοί και συντάξεις. Οι κυβερνήσεις σε εξαπάτησαν, τα κόμματα του «ευρωπαϊκού μονόδρομου» σε ξεγέλασαν. Σου έταξαν «αειφόρο ανάπτυξη» και να που φτάσαμε.
Η αφοριστική στοχοποίηση των αλλοδαπών και το αίτημα για επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» σε βάρος τους είναι πολλαπλά επικίνδυνο. Ανοίγει το δρόμο για επιβολή της αντιδραστικής αστικής νομιμότητας σε βάρος όλων μας. Όποιος σήμερα δεν απαιτεί να γίνει νόμος το δίκιο του λαού, αλλά επικαλείται γενικά (και κατά περίπτωση) τη νομιμότητα, λέει στην πράξη ναι στις κατασχέσεις των επιχειρήσεων και των σπιτιών μας από τις τράπεζες. Λέει ναι στο στραγγαλισμό των ΕΒΕ – αφού η μείωση του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μέρος του υπέρτατου νόμου της ΕΕ, της συνθήκης του Μάαστριχτ. Η διαχωριστική γραμμή δεν είναι έλληνες και ξένοι αλλά λαός – μονοπώλια. Το χτύπημα αυτής της πολιτικής δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των μικρών αγροτών. Και αυτή η συμμαχία δεν κοιτάει χρώμα και φυλή, όπως και τα μεγάλα αφεντικά δεν κοιτάνε τίποτε άλλο παρά μόνο την προώθηση των ταξικών συμφερόντων τους.
Να μην ξεχνά η πλειοψηφία του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς ότι ο νόμος για την «είσοδο – διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια», στον οποίο στηρίζει την ανακοίνωσή του, έχει γίνει εργαλείο για πογκρόμ σε βάρος φτωχών ανθρώπων που η καπιταλιστική εκμετάλλευση και οι πόλεμοι οδήγησαν στη μετανάστευση. Η πλειοψηφία του ΔΣ φθάνει στην αθλιότητα να αναρωτιέται «Αν έχει συνεδριάσει και έχει αποφανθεί θετικά η γνωμοδοτική επιτροπή για την συμβολή του κάθε αλλοδαπού στην τοπική κοινωνία»!!! Αλήθεια ποια σχέση έχουν με τον αριστερό ριζοσπαστισμό τέτοιου περιεχομένου οι ανακοινώσεις; Ασφαλώς κανένα. Ανοίγουν ή όχι το δρόμο στην κυβέρνηση να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και να εφαρμόζει ανενόχλητη την πολιτική της; Ανοίγουν ή όχι το δρόμο στη Χρυσή Αυγή να παίξει το βρώμικο παιχνίδι της και να παρέμβει σε ρόλο χωροφύλακα; Ασφαλώς και ναι.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να απομονώσουν τις δυνάμεις του αποπροσανατολισμού, του σωβινισμού και της πατριδοκαπηλίας. Να στρέψουν τα πυρά τους απέναντι στους πραγματικούς ενόχους – τα μονοπώλια, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους βάζουν πλάτη. Μαζί με τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες και τη νεολαία, τους λαούς όλης της γης που τραβάνε τα ίδια. Είναι δυνατόν, σήμερα, να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι, όλες οι παραγωγικές δυνατότητες, για την πρόοδο και την ευημερία των λαών και όχι για τους λίγους. Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα και όχι το ψεύτικο και επικίνδυνο που κατασκευάζει η πλειοψηφία του ΔΣ.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ της ΠΑΣΕΒΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer