Ένα από τα πολύτιμα ''κοσμήματα'' του νησιού μας και ιδιαίτερα της πόλεως του Αργοστολίου, δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής
Αξίζει ο Κήπος του Νάπιερ να είναι σε αυτό το χάλι;
Κοινωνία
14/06/2014 | 11:04

Ο κήπος του Νάπιερ όπως όλοι μας γνωρίζουμε είναι ένα από τα πολύτιμα ”κοσμήματα” του νησιού μας και ιδιαίτερα της πόλεως του Αργοστολίου.Πλήν όμως δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής στα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον που έχω επιστρέψει στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα.

Με το θέμα του κήπου μας έχω ασχοληθεί και παλαιότερα Παρασκευή, Αυγούστου 09 , 2013 αλλά και Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2013 (πατήστε επάνω στις ημερομηνίες )

Οι φωτογραφίες τις οποίες τράβηξα(12/6/2014) ενισχύουν τα παραπάνω λεγόμενα μου.

Για μένα υπεύθυνος για την αποκατάσταση και την παράδοση του κήπου Νάπιερ στους κατοίκους του Αργοστολίου αλλά και στους τουρίστες,αφού είμαστε ήδη σε τουριστική περίοδο, είναι ο δήμος Κεφαλονιάς.

Θέλω να επισημάνω ότι μερικά που θα δείτε στις φωτογραφίες χρονίζουν ίσως και 2 χρόνια όπως:

α.Οι βάσεις των λαμπτήρων φωτισμού άλλοι χρησιμοποιούνται ως κάδοι απορριμάτων,άλλοι είναι πεσμένοι στο έδαφος αλλά και το κυριότερο είναι μήπως συντρέχουν και θέματα ασφάλειας των επισκεπτών και ιδιαίτερα των παιδιών που συχνάζουν εκεί.(Εάν δεν χρειάζονται προτιμότερο είναι να αφαιρεθούν).

β.Οι πίνακες ενημερώσεως που αντί να έχουν την ιστορία του κήπου χρησιμοποιούνται για αναγραφή συνθημάτων.

Όπως θα διαπιστώσετε ήδη:

-Από την είσοδο του κήπου αλλά και μέσα σε αυτόν η καθαριότητα είναι παντελώς ”απούσα”.

-Στο μνημείο των πεσόντων εάν παρατηρήσετε έχει αποκολληθεί το πάνω μέρος και έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά(προφανώς από τους σεισμούς).

-Καλαθάκια απορριμάτων σπασμένα.

-Οι φωτισμός εδάφους σπασμένοι.Κάτι ανάλογο είναι και στη διαδρομή προς τη παιδική χαρά.

‘Ενα θέμα εκτός κήπου είναι και η εικόνα με το κατεστραμμένο σπίτι ,από τους σεισμούς,στην αρχή της οδού Γ.Πινιατώρου.Κάτι πρέπει να γίνει και με αυτό,επειδή η περίφραξη είναι σχεδόν πάνω στη στροφή και εγκυμονεί κινδύνους στην κυκλοφορία.

Τέλος επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η ενέργεια μου έχει καλοπροαίρετο χαρακτήρα, άλλως τε επί τριάντα (30) χρόνια ως Έλληνας Αξκός υπηρέτησα την πατρίδα μας όπου αυτή με χρειαζόταν,αλλά και ως απόστρατος θα προσπαθήσω να δώσω κάτι στο τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα αλλά και που τον στερήθηκα.

Σκοπός μου είναι η δημιουργία ενός κήπου που θα γίνει πόλος έλξης για όλους μας.

Πηγή: ainostimes.blogspot.gr

napier (1) napier (2) napier (3) napier (4) napier (5) napier (7) napier (8) napier (9) napier (10) napier (12) napier (13) napier (14) napier (15) napier (16) napier (17) napier (18) napier (19) napier (20) napier (21) napier (22) napier (23) napier (24) napier (25) napier (26) napier (27) napier (28)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer