Η επιστολή του Περιφερειάρχη
Παρέμβαση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για διακοπή ηλεκτροδότησης στους Οθωνούς
Πολιτική
21/11/2013 | 11:24

«Η παραμονή ενός εναερίτη στους Οθωνούς, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε δυσλειτουργία στην παροχή ηλεκτροδότησης, κρίνεται όχι απλά αναγκαία αλλά και σκόπιμη».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνονται Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. , Αρθούρο Ζερβό, που κοινοποιεί και προς τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ Α.Ε. (Πάτρα) και το
Διευθυντή της  ΔΕΗ Α.Ε. (Κέρκυρα).

Η επιστολή του Περιφερειάρχη

Με αφορμή τη διακοπή ρεύματος στους Οθωνούς, που έγινε προχθές λόγω κακοκαιρίας,
θα ήθελα – ακόμη μια φορά – να σας επισημάνω την αναγκαιότητα παραμονής, τουλάχιστον κατά τους χειμερινούς μήνες, ενός εναερίτη στα Διαπόντια Νησιά, τα οποία  κινδυνεύουν από συχνές διακοπές ρεύματος.
Λόγω της ιδιαιτερότητας των Διαποντίων Νήσων που κι εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η παραμονή των κατοίκων σε αυτά κατά την περίοδο του Χειμώνα γίνεται ανυπόφορη, αφού η συγκοινωνία είναι αραιή και η δυνατότητα πρόσβασης δύσκολη.
Υπάρχει σοβαρός λόγος να παραμείνουν οι κάτοικοι των Διαποντίων στον τόπο τους, που αποτελεί το δυτικό σύνορο της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η στήριξη της Πολιτείας και η παροχή υπηρεσιών σε όλους τους τομείς σε ότι αφορά δε στη δική σας αρμοδιότητα, να ηλεκτροδοτούνται απρόσκοπτα και ανελλιπώς  τα νησιά αυτά.
Η παραμονή ενός εναερίτη στην περιοχή, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε δυσλειτουργία στην παροχή ηλεκτροδότησης, κρίνεται όχι απλά αναγκαία αλλά και σκόπιμη.

Η εκκένωση των νησιών από τους κατοίκους, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των δυσκολιών, αντιβαίνει αφενός στον ανθρωπισμό που πρέπει να μας διακατέχει και  αφετέρου στην αναγκαιότητα – από εθνική σκοπιά – παραμονής των κατοίκων στα Διαπόντια.

spurou kentrikh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer