Αίτηση συμμετοχής στο μέτρο μπορούν να υποβάλλουν οι φορείς όπως μία σχολική μονάδα η σχολική επιτροπή
Παράταση προθεσμίας στο πρόγραμμα επιδότησης γάλακτος στα σχολεία
Κοινωνία
01/08/2013 | 17:40

Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ανακοινώνει ότι παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων έγκρισης στο πρόγραμμα επιδότησης κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2013.

Το μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία είναι Ευρωπαϊκό και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Η επιδότηση είναι εξολοκλήρου κοινοτική και ανέρχεται σε περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο γάλακτος, που καταναλώνεται από μαθητές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας .

Αίτηση συμμετοχής στο μέτρο μπορούν να υποβάλλουν οι  φορείς όπως μία σχολική μονάδα η σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός η περισσοτέρων σχολικών μονάδων η εκπαιδευτικών αρχών.

Οι φορείς για να εγκριθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να υποβάλλουν στη Δνση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 2 της ΚΥΑ 268/12728/2013 (ΦΕΚ 247/Α/8-2-2013).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων (www.minagric.gr) και στο εικονίδιο « Γάλα στα σχολεία» καθώς και στην αρμόδια υπάλληλο του Υπουργείου κα. Ιωάννα Παππά τηλ. Επικοινωνίας. 210- 2125744.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer