Ο μεγάλος ηθοποιός μίλησε στη Γιάννα Κουλουμπή για την παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα».
Μάινας: «Ο κόσμος έχει ανάγκη κάποιος να του χαϊδέψει την ψυχή..»
Κοινωνία
01/08/2013 | 17:35

Τον Στέλιο Μάινα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε χθες μέσα από τη συχνότητα του Ionian Galaxy 90,8. Ο μεγάλος ηθοποιός μίλησε στη Γιάννα Κουλουμπή για την παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα», στην οποία πρωταγωνιστεί με την Δήμητρα Ματσούκα και την Ελένη Καστάνη.
Πολλά και σημαντικά ήταν αυτά που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εστιάζοντας στο περιεχόμενο της παράστασης και τα μηνύματα που μπορεί να εισπράξει ο θεατής παρακολουθώντας το αριστούργημα αυτό του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Σχολίασε την συνεργασία του με τις κυρίες Ματσούκα και Καστάνη, την οποία χαρακτήρισε άψογη, ενώ σε ερώτημα για το πόσο επίκαιρο είναι το θέμα της παράστασης απάντησε «Όταν σταματήσει να ερωτεύεται ο κόσμος, τότε δεν θα αφορά κανέναν η παράσταση αυτή, όσο όμως συνεχίζει να ερωτεύεται ο κόσμος και να θυσιάζει πράγματα, ο έρωτας θα είναι πάντα ένα επίκαιρο θέμα».
Αναφέρθηκε επίσης στην γενικότερη κρίση αξιών της εποχής μας, τις επιλογές του στο χώρο της δουλειάς του, αλλά και τα σχέδιά του για το χειμώνα. Για το τελευταίο μάλιστα έδωσε την πληροφορία ότι τον Αύγουστο ξεκινά πρόβες για μια παράσταση από την Ολλανδία.
«Έχω το κοινό πολύ ψηλά στη δική μου συνείδηση, πιστεύω στο κριτήριό του και την ψυχή του», τόνισε όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον κόσμο και το γεγονός ότι αυτός επιβραβεύει τις ποιοτικές δουλειές που επιλέγει ο ηθοποιός να κάνει.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν πρέπει ο κόσμος να χάσει την παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα» αφοπλιστικά απάντησε «ο κόσμος έχει ανάγκη κάποιος να του χαϊδέψει την ψυχή, υπάρχει η ανάγκη ο λόγος του θεάτρου να είναι παρηγορητικός, για να  μπορεί να αντιληφθεί ο κόσμος ότι υπάρχει κάποιος και του κρατά το χέρι. Εμείς είμαστε αυτοί».
Η παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα έπαιξε χθες στο Ληξούρι, ενώ σήμερα το βράδυ στις 21:30 θα παίξει στον αύλειο χώρο του Ξενία, στο Αργοστόλι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer