Ο νέος περιφερειακός σύμβουλος του Σπύρου Σπύρου στη πρώτη του εισήγηση στο συμβούλιο της Κέρκυρας ζήτησε επίμονα την αλλαγή σκέψης για τα ΤΕΙ μας.
Ο Φιοραβάντες ζητά αναβάθμιση των ΤΕΙ στη Κεφαλονιά
Πολιτική
21/03/2011 | 09:32

Το Σάββατο αργά το βράδυ πέρασε σχεδόν από όλες τις πτέρυγες (εκτός των κομμάτων της αριστεράς) η εισήγηση του περιφερειακού σύμβουλου Βαγγέλη Φιοραβάντε για τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα τη Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα ο Φιοραβάντες ζήτησε μεταξύ άλλων, την άμεση προκήρυξη θέσεων μονίμων καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Να προχωρήσει το κτιριακό πρόγραμμα και να γίνουν άμεσα μελέτες για την ανέγερση ιδιόκτητων κτιρίων.

Επίσης, ζήτησε την άμεση αγορά εργαστηριακού εξοπλισμού που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Να ιδρυθούν φοιτητικές εστίες για δωρεάν στέγαση και σίτιση (μάλιστα πρότεινε ο Βαγγέλης Φιοραβάντες  το κτίριο της εστίας που ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Νεότητος στη Λάσση στο Αργοστόλι να παραχωρηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για να δημιουργηθεί φοιτητική εστία).

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι τη μετονομασία του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και μουσικών Οργάνων σε τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και παραγωγής.

Την μετεξέλιξη του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ΜΜΕ.

Τέλος, έκλεισε την εισήγηση του στην ίδρυση και καθιέρωση τμήματος ναυτικών σπουδών στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο θα παρέχει σπουδές εξειδίκευσης στον τομέα των σύγχρονων εφαρμογών ναυτικών σπουδών.

Σημείωση: Η εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου ήταν στοχευμένη και αρκετά διαβασμένη. Ωστόσο εκείνο το οποίο δεν διευκρίνισε ή τουλάχιστον δεν το έφερε προς συζήτηση ήταν  αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου που κάνουν λόγο για κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ στο «Καλλικρατικό»  σχέδιο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer