Για την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Παιδείας
Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατά Λοβέρδου
Πολιτική
09/10/2014 | 10:03

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις ενέργειες του υπουργού Παιδείας, ο οποίος ακολουθώντας υπηρεσιακές διαδικασίες προσπαθεί να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς με την αιτιολογία ότι στα σχολεία τους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου, από χέρια νεοναζί,   αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος Παύλου Φύσσα.  Ίσως ακόμα περισσότερο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής καθιστώντας την με αυτόν τον τρόπο ελεγκτή των πρωτοβουλιών που παίρνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στους χώρους των σχολείων.

Πέφτουν έτσι οι μάσκες της δικομματικής συγκυβέρνησης του μνημονίου η οποία προσπαθεί να οικοδομήσει αντιφασιστικό προφίλ την ίδια στιγμή που χρησιμοποιεί κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής για να επιτεθεί σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μια κυβέρνηση κοινωνικής και πατριωτικής ευθύνης θα έπρεπε να ευνοεί την ανάπτυξη ελεύθερης δημοκρατικής συνείδησης στους εκπαιδευτικούς χώρους, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ανάδειξη του ιστορικά εγκληματικού χαρακτήρα του φασισμού και του νεοναζισμού που σηκώνει απειλητικά κεφάλι και στην χώρα μας.

Τέτοιες πρακτικές από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού δεν μας βρίσκουν απλώς κάθετα αντίθετους αλλά ζητάμε την άμεση απόσυρση της σχετικής διαδικασίας και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους διευθυντές των σχολείων της Κεφαλονιάς που τους ζητούν να απολογηθούν γιατί επέτρεψαν στους μαθητές τους να συμμετάσχουν  σε δραστηριότητα σχεδιασμένη από φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer