Πλήθος ερωτήσεων έχουν υποβληθεί προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ερωτήσεις της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο
Πολιτική
09/10/2014 | 16:17

Πλήθος ερωτήσεων έχουν υποβληθεί προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, την αυτοδιοικητική έκφραση των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, μέσω του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου και Συναγωνιστή Νικόλαου Λεμοντζή.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις
1. Για την αποκατάσταση των ζημιών και των σεισμοπαθών στην Κεφαλονιά

Έχουν περάσει 9 μήνες από τον πρώτο σεισμό που χτύπησε το νησί  της Κεφαλονιάς και στα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στις οικοδομές και το οδικό δίκτυο δεν έχει δοθεί ακόμα λύση.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

-ποιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του οδικού δικτύου

και ειδικότερα στο σημείο του Χάρακα όπου έχει αποκοπεί η συγκοινωνία

από και προς τη Βόρεια Κεφαλονιά;

-τι ακριβώς θα γίνει με τα 200 κατεδαφιστέα κτίρια της περιοχής Παλικής

και πως και πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τους, κάποιοι εκ των οποίων διαμένουν ακόμα σε αυτά με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής;

  1. Για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Ιθάκης και των κατοίκων της

Οι κάτοικοι της Ιθάκης για να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, θα πρέπει να κινηθούν είτε μέσω Κεφαλονιάς – Δυτικής Πελοποννήσου είτε μέσω Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

-Τι θα πράξει για την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Ιθάκης (και κατ’ επέκταση και της Κεφαλονιάς) με την Πάτρα και πότε ακριβώς θα παραδοθεί το άμεσα συσχετιζόμενο έργο του Λιμένος του Πισαετού;

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα παραπάνω ήταν στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος της ΑΝΑΣΑ, του περιφερειακού συνδυασμού που διοικεί αυτή τη στιγμή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  1. Για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Στις 21/09/2014 με Δελτίο Τύπου ο πολιτιστικός σύλλογος Τεμπλονίου έφερε στη δημοσιότητα την έκθεση αυτοψίας κλιμακίου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και  Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ι.Ν, που έγινε στις 08/08/2014 και συμφώνα με την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων της Α.Ε.Π.Ο.  Το κλιμάκιο ελέγχου εισηγείται την κλήση σε απολογία του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ και επιβολή διοικητικού προστίμου καθώς και την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Ο σύλλογος επίσης καταγγέλλει ότι χρηματοδοτικά πακέτα ΕΣΠΑ ύψους 7.000.000 για έργα στον ΧΥΤΑ (αποκατάσταση κυττάρου Α, κατασκευή κυττάρου Β, αναβάθμιση-επέκταση ΒΙΟ.ΚΑ.) δεν αξιοποιήθηκαν με σωστό τρόπο και αφήνει υπόνοιες για κατάχρηση γεγονός που επιβεβαιώνει και η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας.

Η παράταξη ΑΝΑΣΑ με ανακοίνωση της στις 06/10/2013 πρότεινε  εκείνη την εποχή μεταξύ άλλων :

– να κινηθεί η διαδικασία έλεγχου για την διαχείριση του ΧΥΤΑ και τον καταλογισμό ευθυνών.

– Να διακοπεί η χρηματοδότηση από την ΠΙΝ έργων και δραστηριοτήτων στον ΧΥΤΑ

– Τα επιβληθέντα πρόστιμα να μην επιβαρύνουν τους πολίτες.

Επίσης την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2013 κατά την συζήτηση για την επιβολή του προστίμου από το ΥΠΕΚΑ των 290000 για 16 παραβάσεις της νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων η παράταξη ΑΝΑΣΑ επέμεινε στην αναζήτηση ευθυνών στην τότε περιφερειακή αρχή καθώς και στον σύνδεσμο διαχείρισης.

Επερωτάται ο Κος Γαλιατσάτος :

–          -Εμμένει στην τότε πρόταση του για διακοπή της χρηματοδότησης από την ΠΙΝ έργων και δραστηριοτήτων στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου;

–         – Προτίθεται να διενεργήσει οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση και κατάχρηση χρηματικών ποσών από το ΕΣΠΑ;

–         – Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει έτσι ώστε να υπάρξει προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της περιοχής;

–         – Θα παραδώσει την διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες εργολάβους;

Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο είναι κάθετα αντίθετη στην μετακύλιση οποιουδήποτε προστίμου στους πολίτες της Κέρκυρας και φυσικά είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Προκρίνει μάλιστα την ανακύκλωση στην πηγή, γιατί είναι η μόνη μέθοδος που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, δημιουργεί πλούτο στην τοπική κοινωνία αφού τα υλικά (γυαλί – πλαστικό – χαρτί κλπ) μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, πλούτο που σήμερα λυμαίνεται η μαφία των σκουπιδιών (νταβατζήδες – εργολάβοι – καναλάρχες) καίγοντας τα και ρυπαίνοντας το περιβάλλον, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη για τα επιβαρυμένα νοικοκυριά (μέσω της πανάκριβης μεθόδου της θερμικής επεξεργασίας ή άλλων μεθόδων που αφορά την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων), δημιουργεί καθαρές θέσεις εργασίας, μειώνει τα δημοτικά τέλη για τους κατοίκους.

  1.  Για τον Ερημίτη

Η δικομματική κυβέρνηση, η χούντα Σαμαρά- Βενιζέλου, συνεχίζει, διαμέσου του μεσιτικού γραφείου με την ονομασία ΤΑΙΠΕΔ , ενός φορέα δηλαδή που στερείται ηθική νομιμοποίηση, την εθνοπροδοτική της συμπεριφορά προς τις τοπικές κοινωνίες αδιαφορώντας για θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Η δρομολογημένη μετεγκατάσταση του σημαντικού για την εθνική ασφάλεια Ναυτικού Οχυρού από μια περιοχή που ελέγχει πλήρως το θαλάσσιο στενό με την Αλβανία, χώρα που κάθε άλλο από φιλικές βλέψεις έχει, αφού μάλιστα τα τελευταία χρόνια επιτρέπει τον ελλιμενισμό τουρκικών υποβρυχίων, αποτελεί ξεκάθαρη πράξη εθνικής προδοσίας.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η μη χάραξη ΑΟΖ με την Αλβανία κατόπιν πιέσεων της τουρκικής διπλωματίας αποτελεί πλήγμα για τα εθνικά συμφέροντα. Είναι γνωστό ότι η περιοχή του Ερημίτη ξεπουλήθηκε σε μια εταιρεία αμερικανο-εβραϊκών συμφερόντων,  η όποια όλως τυχαίως ήταν και η μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό και όλως τυχαίως ουδεμία σχέση έχει με την αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων όπως θέλουν να μας πλασάρουν οι ιθύνοντες του ΤΑΙΠΕΔ. Πολλές οι «συμπτώσεις» για μια τόσο σημαντική, για γεωπολιτικούς λόγους, παραμεθόριο περιοχή.

Απέναντι σ` αυτές τις «συμπτώσεις» υπάρχει η πάγια θέση της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο, της αυτοδιοικητικής έκφρασης της Χρυσής Αυγής,  η όποια είναι κάθετα αντίθετη στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ειδικά όταν αυτό συντελείται εντός του αντισυνταγματικού πλαισίου των δήθεν «μνημονιακών δεσμεύσεων» και φυσικά όταν αυτό το ξεπούλημα αφορά μια σημαντική για την εθνική ασφάλεια και την εθνική εξωτερική πολιτική περιοχή.

Επερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

-Θα προχωρήσει σε καταδίκη του μνημονιακού ξεπουλήματος που επιχειρείται;

-Θα εκδώσει ψήφισμα με το οποίο θα ζητάει από την προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να κάνει πίσω στο ξεπούλημα που επιχειρείται;

  1. Για το ξεπούλημα του Αεροδρομίου Κέρκυρας

Από τον χορό των εκποιήσεων της δημόσιας περιουσίας δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το αεροδρόμιο Κέρκυρας, το οποίο με ταχείες διαδικασίες εκποιείται από το παράνομο ΤΑΙΠΕΔ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα κελεύσματα της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων.

Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, η αυτοδιοικητική έκφραση των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής  είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο ξεπούλημα ενός βασικού, για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία, πυλώνα όπως είναι το αεροδρόμιο του νησιού μας. Καθήκον δικό μας αλλά και όλων των Κερκυραίων είναι να εναντιωθούμε με σθένος στις εθνοπροδοτικές εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, που μεθοδεύει το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου και οι τοπικοί υποτακτικοί τους.

Επερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

-Σε ποιες δράσεις ή κινήσεις θα προβεί ώστε να αποτρέψει το επιχειρούμενο ξεπούλημα του αεροδρομίου;

 

  1. Για το λιμάνι Καστού

Με τον σεισμό από τον οποίο επλήγη βαθύτατα η Κεφαλονιά δημιουργήθηκε και τεράστιο πρόβλημα στο λιμάνι του Καστού.

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε το νησί ο λιμενάρχης Λευκάδας, ο οποίος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η προθεσμία για την νομιμοποίηση των λιμανιών έχει λήξει από το 2013.

Και εδώ γεννάται ένα μείζον ζήτημα:

-τι προτίθεται να κάνει η Περιφερειακή Αρχή για τους 78 καταγεγραμμένους κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι οποίοι τρέμουν από το γεγονός ότι έρχεται χειμώνας και η κατάσταση έχει ως προαναφέρθηκε;

  1. Για τα μαθητικά δρομολόγια

Σύμφωνα με το Πρακτικό 6 της 24/09/2014 για  τον πρόχειρο επαναληπτικό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με θέμα «ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Κέρκυρας, για το σχολικό έτος 2014-2015, και συγκεκριμένα από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι 28-2-2015» έγινε αποδοχή των πινάκων μειοδοσίας καθώς και η ανάδειξη των μειοδοτών, προκύπτει ότι από τα 65 συνολικά μαθητικά  δρομολόγια της Π.Ε. Κέρκυρας κατακυρώθηκαν μόνο τα 43.

Επερωτάται η Περιφερειακή Αρχή :

  1. Με ποιον ακριβώς τρόπο προτίθεται να καλύψει τα μη κατακυρωμένα δρομολόγια και σε τι χρονικό ορίζοντα θα γίνει αυτό;
  2. Είναι έτοιμη η Περιφερειακή Αρχή να ανταποκριθεί στην συμβατική της υποχρέωση για έγκαιρη εξόφληση των επαγγελματιών που θα πραγματοποιήσουν τα μαθητικά δρομολόγια;

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer