Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μιλούν για αυτά και ακόμη περισσότερα εννοούν όσα λένε;
Ο Τζιτζικώστας τόλμησε. Οι υπόλοιποι;
Πολιτική
13/10/2015 | 10:15

Όλοι μιλούν για την ανάγκη να ξαναγεννηθεί η κεντροδεξιά στη χώρα μας. Όλοι μιλούν για την ανάγκη ουσιαστικής αναγέννησης της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι αναζητούν τα αίτια της επικράτησης του λαϊκισμού και του ψεύδους. Όλοι αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Όλοι ζητούν το νέο που θα διακόψει τη σχέση με το κακό χθες και θα εμπνεύσει την κοινωνία για το αύριο. Όλοι ζητούν να τα αλλάξουμε όλα. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μιλούν για αυτά και ακόμη περισσότερα εννοούν όσα λένε; Πολύ φοβάμαι πως όχι απλά δεν τα εννοούν όλοι, αλλά επιδιώκουν το αντίθετο από όσα δημόσια δηλώνουν.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και πλέον είναι σαφές ποιος δέχεται τα περισσότερα «πυρά», άσφαιρα βέβαια. Δεν είναι τυχαίο ότι η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, όχι μόνο τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα μίας παράταξης που τον τελευταίο καιρό ακολουθούσε κατά πόδας την γενικότερη παρακμή, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε ανησυχία σε όσους χρόνια τώρα είναι «παντρεμένοι» με τις καρέκλες τους. Και αυτός ο αιώνιος «γάμος» με την καρέκλα είναι βασικό συστατικό στοιχείο της παρακμής που βιώνουμε, ως κόμμα και ως χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία στην Πάτρα και κατέθεσε τις πρώτες προτάσεις του για τη ΝΔ που οραματίζεται.

Καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του Προέδρου

Με απλά λόγια, ο Πρόεδρος, οι Βουλευτές και όλοι όσοι απαρτίζουν τα υψηλά κλιμάκια αυτού του κόμματος θα έχουν καθορισμένη χρονικά θητεία. Όποιον Νεοδημοκράτη και αν ρωτήσουμε δεν θα διαφωνήσει με μία τέτοια πρόταση, που σε ιδιωτικές συζητήσεις όλοι κατά καιρούς έχουμε καταθέσει, αλλά κανένας δεν τόλμησε να την εκφέρει δημόσια. Ο Τζιτζικώστας τόλμησε. Οι υπόλοιποι λαλίστατοι υποψήφιοι μάλλον κατάπιαν τη γλώσσα τους. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Επίσης κάποιοι πολυγραφότατοι στα social media κάνουν πως δεν άκουσαν τίποτε. Υπήρξα εδώ και καιρό υπέρμαχος μίας τέτοιας πρότασης, ως απαραίτητο στοιχείο για να ξαναγεννηθεί η Κεντροδεξιά. Ως ενεργός μάλιστα Νεοδημοκράτης περιμένω την πλήρη αποδοχή της από όλους τους υποψηφίους, αν θέλουν να καταχωρηθούν και αυτοί σε όσους τολμούν και θέλουν πραγματικά τη ΝΔ ένα σύγχρονο κόμμα.

Ανάδειξη του 50% των υποψηφίων Βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών

Μία πρόταση που συμπυκνώνει τη Δημοκρατία και την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας, αναφορικά με αυτούς που θα την εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Η ΝΔ έκανε ένα μεγάλο βήμα Δημοκρατίας το 2009 με την εκλογή Προέδρου από τη βάση της. Τώρα που η κοινωνία έχει κουραστεί και βιώνει την παρακμή, αφού μάλιστα μας έδωσε ηχηρό μήνυμα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, πρέπει να βιώσει την επιλογή της και στην Βουλευτική εκπροσώπηση. Όχι μόνο στο τελευταίο στάδιο την ημέρα των εκλογών μεταξύ διορισμένων υποψηφίων, αλλά με την δική της δύναμη να διορίσει αυτή τους υποψηφίους Βουλευτές.

Τοπικά δημοψηφίσματα

Δεν είναι η ώρα για να κρυφτούμε. Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά όλοι μαζί για να αλλάξουμε όσα μας πλήγωσαν. Είναι η ώρα να σπάσουμε κάθε γυάλινο τοίχο που κάποιοι ηθελημένα είχαν χτίσει, ώστε η γνώμη και η άποψη της κοινωνίας να μην ακούγεται σε εκείνους που έπρεπε να την ακούσουν. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος παρά η άμεση συμμετοχή των πολιτών. Έτσι λειτουργεί η σύγχρονη Δημοκρατία και έτσι πρέπει να λειτουργεί η Σύγχρονη Κεντροδεξιά, που αποτελεί τον φυσικό μας χώρο.

Με γνώμονα την αναγέννηση της ΝΔ πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι υποψήφιοι και πρέπει να μιλήσουν πολιτικά. Πολιτικές είναι οι λύσεις στη Δημοκρατία και φορείς των πολιτικών λύσεων τα κόμματα. Όσοι μάλιστα θέτουν ως ζήτημα την ενότητα πρέπει να γνωρίζουν ότι με χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν την υπηρετούν. Η ενότητα υπηρετείται μέσα από πολιτικό διάλογο. Ο Τζιτζικώστας τόλμησε και άνοιξε αυτόν τον διάλογο. Οι υπόλοιποι θα τολμήσουν να πάρουν θέση;

ΒΤ

Πηγή: antinews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer