Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Τζιτζικώστας στο Βήμα της Κυριακής: «Η στασιμότητα πρέπει να τελειώσει»
Πολιτική
08/11/2015 | 13:03

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας, ο κ. Τζιτζικώστας μιλά για όσους «ξεβολεύονται» σε περίπτωση νίκης του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, για τα «τζάκια», τις «οικογένειες» και τις «βαρονίες», αλλά και για την ανάγκη συμμετοχής των Νεοδημοκρατών στις εκλογές, ώστε να ανοίξει το κόμμα στον κόσμο του και στην κοινωνία, αποτρέποντας τον «καθεστωτισμό» που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» είναι τα εξής:

Για όσους «ξεβολεύονται» αν κερδίσει και για την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη:
Η στασιμότητα πρέπει να τελειώσει
Όσοι έχουν αγοράσει προ καιρού τις κομματικές τους μετοχές, έχουν σταματήσει να συνδιαλέγονται με την κοινωνία και αρνούνται να δουν ότι ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος, ένα έμπειρο κομματικό στέλεχος, με πορεία 40 χρόνων, που επιλέχτηκε για να διαχειριστεί τη στασιμότητα μέχρι την επόμενη μέρα για την παράταξη. Η στασιμότητα πρέπει να τελειώσει.

Για τα «τζάκια», τις «οικογένειες» και τις «βαρονίες»:
Οι «τίτλοι ευγενείας» σε δημοκρατικά κόμματα είναι κατάλοιπα του προηγούμενου αιώνα
«Τζάκι» δε σε κάνει μόνο το επίθετο, αλλά οι μηχανισμοί που φτιάχτηκαν γύρω από αυτό μέσα στα χρόνια. Εγώ τέτοιους μηχανισμούς δεν έχω και οι «τίτλοι ευγενείας» σε δημοκρατικά κόμματα είναι κατάλοιπα του προηγούμενου αιώνα. Η σύγχρονη Κεντροδεξιά που χρειαζόμαστε είναι ανοιχτή, συμμετοχική και την ιδεολογία της για «περισσότερη Δημοκρατία», αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες την εφαρμόζει πρώτα στο κόμμα της. Αλλιώς δεν πείθουμε.

Για την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές:
Ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται την Ελλάδα του ’81 και σχεδιάζει τον δικό του «καθεστωτισμό»
Μπορώ να σταματήσω το σερί της ήττας, γιατί αλλιώς θα ακολουθήσουμε τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Και μπορώ να το κάνω γιατί ήδη το έχω κάνει στην Περιφέρεια και είμαι κεντροδεξιός που δεν έχει τους αυτοματισμούς του παλιού πολιτικού συστήματος. Γιατί μπορούμε να ανοίξουμε τη ΝΔ στον κόσμο της και σε ολόκληρη την κοινωνία για να γίνουμε ξανά μεγάλη παράταξη για την κοινωνία. Να κερδίσει όχι μόνο εκλογικά ποσοστά, αλλά τις ιδεολογικές μάχες με τη νοοτροπία που γιγάντωσε τη διαφθορά και την αδικία. Η ίδια νοοτροπία που έκανε κάποιους πλουσιότερους ακόμη και στην κρίση, όταν οι πολίτες που επιλέγουν το δρόμο της νομιμότητας έχουν φτάσει σε απόγνωση. Αυτή που διατηρεί ο κ. Τσίπρας, που ονειρεύεται την Ελλάδα του ’81 και σχεδιάζει τον δικό του «καθεστωτισμό».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer