Επιβάλλεται η διατήρηση της σχολής στον τόπο μας και η μετατροπή της σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας στηρίζει τον αγώνα της Νοσηλευτικής Σχολής
Πολιτική
19/11/2014 | 10:47

Ο  Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Σ.Ε.Ε) Κεφαλληνίας και Ιθάκης στις 18η Νοε.2014 επισκέφθηκε την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν Κεφαλληνίας. Τον πρόεδρο και το μέλος του Σ.Ε.Ε, Σωτήριο Σάρλο και Ευγενία Μπεκατώρου, υποδέχτηκε ο Διευθυντής της σχολής κ. Σπυρίδων Σακαλής ο οποίος προέβη  σε ενημέρωση μας σχετικά με τη λειτουργία της σχολής ,την κοινωνική της δράση αλλά  και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχετικά με την παύση λειτουργίας της κατόπιν αποφάσεως του υπουργείου υγείας.Μετά το πέρας της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της σχολής.

Όπως είναι γνωστό η ΕΠΑ.Σ λειτουργεί από το 1987 και μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει 1.500 περίπου βοηθοί νοσηλευτές, έχοντας άμεση πρόσβαση εργασίας αφού το πτυχίο που λαμβάνουν είναι 3ου επιπέδου. Στην τοπική κοινωνία, εκτός από την εκπαιδευτική της δραστηριότητα, έχει να επιδείξει και άλλα στοιχεία κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης, όπως διοργάνωση δεκάδων πιστοποιημένων σεμιναρίων και ημερίδων για θέματα παροχής υγείας, αιμοδοσίες κ.ά. Η συμβολή της δε και κατά την διάρκεια των σεισμών ,του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014, ήταν σημαντική καθόσον στη σχολή λειτούργησαν θάλαμοι νοσοκομειακής περίθαλψης για την προστασία των πολιτών σε ένα κτίριο ,που λόγω κατασκευής του, δημιουργούσε αισθήματα σιγουριάς και ασφάλειας.

Ο κ. Υπουργός Υγείας ας λάβει υπ’ όψιν  του ότι τα νησιά μας βρίσκονται σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα γι’ αυτό και επιβάλλεται η διατήρηση της σχολής στον τόπο μας και η μετατροπή της σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης(Ι.Ε.Κ) όπως αυτές των Αθηνών(Ευαγγελισμό) και Θεσσαλονίκης (Παπανικολάου).

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας συναισθανόμενος την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας και προσφοράς της σχολής, υπό το νέο της σχήμα (Ι.Ε.Κ),στην τοπική κοινωνία και συμμεριζόμενος τις αγωνίες των υπευθύνων θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης  σε κάθε προσπάθεια τους.

Σωτήριος Διον. Σάρλος

Πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΕΕ

Περ/κής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης

O O

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer