Οι διαπιστώσεις των κατοίκων της περιοχής για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, φανερώνουν το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει στα φτωχά λαϊκά στρώματα κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή
Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ανοικτό Τοπικό Συμβούλιο της Αγίας Ευφημίας
Πολιτική
19/11/2014 | 10:34

Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης  Ν. Γκισγκίνη στο ανοικτό Τοπικό Συμβούλιο της Αγία Ευφημίας τονίζουμε τα παρακάτω.

Οι αποκαλυπτικές διαπιστώσεις των κατοίκων της περιοχής για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, φανερώνουν το μέγεθος της  αντιλαϊκής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει στα φτωχά λαϊκά στρώματα κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή. Ενδεικτικά εκτός από τα γενικότερα που έχει συσσωρεύσει  η ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, αναφέρουμε μερικά από τα τοπικά προβλήματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με αυτά:

  • Επέκταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ της Αγίας Ευφημίας σε περιοχές που δεν υπάρχει δημοτικό δίκτυο. Η επέκταση αυτή αποτελεί  απαραίτητο όρο για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών και έργο που εξασφαλίζει ένα βασικό αγαθό για την υγεία και τη ζωή όλων των κατοίκων της περιοχής αλλά και την εξυπηρέτηση των μικρών καταλυμάτων. Το έργο αυτό μέχρι σήμερα δεν προτάσσεται από την πλευρά κυβέρνησης-Δημοτικής Αρχής. Δεν διαθέτουν «δεκάρα τσακιστή» για τέτοιες επενδύσεις που είναι από τις πρώτες προτεραιότητες για τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες. Αντίθετα προκειμένου να εξοικονομήσουν κρατικούς  πόρους για να τροφοδοτήσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, προωθούν την απόλυτη  ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης κάνοντας ακόμη και τα φυσικά αγαθά, προϊόντα προς πώληση και τα έργα αυτά, άπιαστο όνειρο. Απώτερος στόχος είναι η πλήρη ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών και έργα που θα τα πληρώνουν πολύ ακριβά, τα λαϊκά νοικοκυριά. Η διεκδίκηση αυτού του έργου πρέπει να γίνει υπόθεση των κατοίκων της περιοχής που πρέπει να το επιβάλλουν με τον αγώνα τους.
  • Η φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ, δεν αφήνει ούτε και τους νεκρούς ήσυχους!!! Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή ζήτησε ακόμη και την ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των τάφων στα ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ των χωριών!!! Η Λαϊκή Συσπείρωση αντέδρασε σθεναρά στην επιβολή ενός ακόμη επιπλέον φόρου και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός από τούς κατοίκους. Τελικά το συγκεκριμένο χαράτσωμα δεν πέρασε και απορρίφθηκε.
  • Τέθηκε επίσης το πρόβλημα της διαχρονικής εγκατάλειψης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ   που πρέπει επιτέλους  να αξιοποιηθεί σε όφελος του λαού της περιοχής και των αναγκών του. Πρότασή μας ήταν ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορούσε εκτός των άλλων να γίνει χώρος κατοικίας των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών ή άλλων δημοσίων υπαλλήλων και  κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που το έχουν ανάγκη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Κάθε πρόβλημα είτε μικρό είτε μεγάλο, έχει τη βάση του στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ, που έχουν στόχο να φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες του λαού για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του. Η οποιαδήποτε λύση στα μικρά ή στα μεγάλα αυτά  προβλήματα, εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική του την πάλη και διεκδίκηση και από κανένα μεσσία, από καμιά εκδοχή καπιταλιστικής διαχείρισης.           

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer