Ο διαγωνισμός bartender Chivas Master 2015 έληξε για την Ελλάδα και ανακήρυξε μεγάλο της νικητή τον συμπατριώτη μας Θοδωρή Πύριλλο από το A for Athens.
Ο Θοδωρής Πύριλλος είναι ο Έλληνας Chivas Master του 2015
e Gastronomie
07/05/2015 | 13:15

Ο διαγωνισμός bartender Chivas Master 2015 έληξε για την Ελλάδα και ανακήρυξε μεγάλο της νικητή τον συμπατριώτη μας Θοδωρή Πύριλλο από το A for Athens.

Ο εντυπωσιακός κύριος Πύριλλος ξεχώρισε χάρη στην εμπειρία αλλά και τις προσεγμένες παρουσιάσεις του ενώ τρομερό ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι συνταγές με τις οποίες διαγωνίστηκε οι οποίες ήταν 4 στο σύνολο και όλες εμπνευσμένες από διαφορετικές εποχές του cocktail.

Η πρώτη του πρόταση ήταν το Little Jumbo και ήταν ένα ποτό εμπνευσμένο από την εποχή πριν από την ποτοαπαγόρευση. Το Little Jumbo είναι ένα low abv cocktail εμπνευσμένο από το Champagne Cobbler και αποτελείται από: 30 ml Chivas 12 ετών, σπιτικό σιρόπι από ανανά και σαφράν με palm sugar, χυμό από ανανά και ένα απογέμισμα με 45 ml από ροζέ σαμπάνια. Το ποτό του συνόδευσε με τα κομμάτια ανανά από το σιρόπι του και με μαλακές καραμέλες από περγαμόντο για να προσδώσει μια bitter αίσθηση.

Η συνέχεια έγινε με την περίοδο του «post war bomb» για την οποία παρουσίασε μία παραλλαγή στο Bobby Burns έχοντας ως έμπνευση το Λονδίνο του 1950 και την τότε προτίμηση του κόσμου στα έντονα αλκοολικά ποτά που σερβίρονταν σε μικρές μερίδες. Το ποτό του περιείχε: 60 ml Chivas 12 ετών, ένα σπιτικό Chinato Aperitivo (3 μέρη Cocchi Americano, 1 μέρος China China λικέρ), σιρόπι μελιού αρωματισμένο με βανίλια, μία πρέζα αλάτι και celery bitters. Συνόδευσε με φράουλες αρωματισμένες με Campari και νερό από άνθη πορτοκαλιάς, ένα αποτέλεσμα που έκανε το ποτό του να αλλάζει σε κάθε γουλιά.

Τρίτη περίοδος, η Disco era για την οποία ο κύριος Πύριλλος αποφάσισε να μας μεταφέρει στην Σιγκαπούρη του 1973 και συγκεκριμένα σε μία παρέλαση με άρματα, δράκους και τους χαρακτηριστικούς πλανόδιους που σερβίρουν τσάι με γάλα στους περαστικούς. Για την συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησε: Chivas 12 ετών, πράσινο τσάι (υγρό) και ένα σπουδαίο σπιτικό milk washed cordial (1 μέρος yuzu lime, 3 μέρη λεμόνι, 4 μέρη ζάχαρη, ½ μέρος νερό. Ανακάτεψε και προσέθεσε 1 κούπα ζεστό γάλα ώσπου να κόψει το αποτέλεσμα και στην συνέχεια σούρωσε με διηθητικό χαρτί ώστε να πάρει το διάφανο αποτέλεσμα).

Για το τέλος, μας επανέφερε στην εποχή του σήμερα και της σύγχρονης επανάστασης των cocktail. Εμπνεύστηκε από τις σύγχρονες τεχνικές της γαστρονομίας, επέλεξε τοπικά υλικά, προσέθεσε μια δόση νοσταλγίας και τελικά παρουσίασε μια αριστουργηματική οπτική πάνω στο κλασικό Atholl Brose. Για την συνταγή του χρησιμοποίησε Chivas 18 ετών, ολόκληρα αυγά ορτυκιού, νερό στο οποίο πρώτα είχε βράσει τραχανά, γλυκό κρασί Σάμου Vin Doux, και bitters από περγαμόντο. Συνόδευσε με μαύρο χαβιάρι.

Κριτές στον διαγωνισμό ήταν οι Jared Brown, Nick Strangeway, Marahiro Urushido (Global Winner Chivas Masters 2014) και ο global ambassador του Chivas, Max Warner.

Συνέχεια για τον κύριο Πύριλλο στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη αλλά και ένα εισιτήριο για όλη την διάρκεια του Tales of the Cocktail στη Νέα Ορλεάνη αμέσως μετά.
Πολύ καλή του επιτυχία!

Πηγή: fnl-guide.com/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ